Vad är Funktionell Kitchen Design?

Funktionell köksdesign hänvisar till kök som inte bara ser snygg, men är också planerat och inredda för maximal effektivitet. Till exempel behöver funktionella kök inte bara har tillräckligt med lagringsutrymme, men har väl genomtänkta lagring, t. ex. plats för grytor och kastruller. Andra aspekter av ett funktionellt kök design inkluderar ett praktiskt trafikflöde och tillräckligt med disk och arbetsplats.

Arbetsplats och lagringsutrymme "öar" är en populär del av funktionella kök design i större kök. För att begränsa ön området effektivt sätt har köket ha tillräckligt utrymme runt ön så att skåp skall öppnas och människor ska kunna arbeta bekvämt i utrymmet.

Counter utrymmet inte bara nödvändigt för att hålla vissa apparater och verktyg kök, men också att använda som arbetsplats såsom rulla ut degen. Det bör också finnas tillräckligt med disk utrymme i ett funktionellt kök att hålla maträtter av livsmedel som är färdiga att släppas ut på matbordet. Räknare bör också vara god kvalitet för att förhindra flisning och repor.

Trafikflödet i funktionella kök design tillåter att flera personer ska kunna arbeta tillsammans bekvämt i köket. Apparaterna bör ha goda möjligheter att spara onödiga steg. Kylskåpsdörren ska inte stänga av trafiken i köket och ska öppna på den sida som ger enkel åtkomst. Om köket har en frukost bar bör det finnas tillräckligt med plats att sitta bekvämt på en bra disk höjd.

Lagringsutrymme bör göra allt för att man nå snabbt. Förstklassig funktionell köksdesign omfattar lagring detaljer som en Lazy Susan i ett hörn skåp och hyllor för att hålla grytlock. Andra bra lagring idéer omfatta återanvändning arrangören papperskorgar och en swing-arm soptunnan under diskbänken.

När du planerar ditt kök mönster eller ny design, tänk på hur du behöver göra saker och hur ditt kök kommer att fungera. Till exempel fundera om var vissa typer av köksartiklar ska lagras. Om du ska få ditt dricksvatten från kranen kan du placera glas i ett skåp i närheten av diskbänken, men om din dricksvatten kommer från en tillbringare eller knacka i eller på kylskåpet, glas förvaras i ett skåp nära kylen skulle vara ett bättre val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.