Vad är Full Spectrum lampor?

Ända sedan Thomas Edison kom upp med idén till glödlampan, har människor försökt att förbättra konceptet. Full spektrum glödlampor utgör en av de mest betydande förbättringar hittills. Ljuset har många olika egenskaper, och olika typer av ljuskällor kan vara mer användbart eller bättre i olika situationer.

Full spektrum ljus är faktiskt en marknadsföring sikt. Den har ingen exakt vetenskaplig definition, men generellt beskriver hela lökar spektrum ljus som producerar ljus som har vissa önskvärda egenskaper som gör det liknar naturligt solljus. Liksom dagsljus, hela skalan glödlampor ger ljus som ses av det mänskliga ögat i en blåaktig vit nyans. Ljusstyrkan värde av ljuset liknar dagsljus och glödlampor har utmärkt färgåtergivning kapacitet.

Full glödlampor spektrum ljus, eftersom de efterliknar kvaliteter naturligt solljus, är mycket lämplig för personer som lider från Seasonal Affective Syndrome (SAD). Dagsljus har alltid haft önskvärda egenskaper, och är ofta rekommenderas för att förbättra stämningen och motivation. De flesta människor kommer överens om att arbeta i ett kontor utan fönster kan vara deprimerande. Den kalla vintern månader och årstider mulet kan också dyster, men hela skalan lampor kan göra inomhus ser ut som höjden av sommaren.

Det finns flera typer av fullt glödlampor spektrum ljus. I allmänhet glödlampor med färg temperaturer på 5000K eller mer ge ljus som liknar dagsljus solljus. Standard glödlampor överdragna med neodym ibland marknadsförs under detta begrepp, även om de inte har 5000K färgtemperatur. Men de har också önskvärda egenskaper, och kan filtrera bort de hårda gula färgton som är vanligt i vanliga glödlampor.

Color Rendering Index (CRI) är ett mått som används av belysningsbranschen att ange en glödlampa förmåga att återge färger i objekt. Det är varför vissa objekt ser ljusare ut i olika typer av belysning. Den naturliga sol naturligtvis producerar hela skalan, vilket är varför vi ser regnbågar på himlen. Lampor med ett index betyg på 90 till 100 är bäst på att simulera kvaliteten på ljus som produceras av solen. En ljuskällans färgtemperatur är en annan egenskap, som beskriver färgen på ljuset som kommer från källan.

Full glödlampor spektrum ljus sägs inte bara förbättra humöret, men även energi, inlärningsförmåga och beteende .

Billiga lampor som marknadsförs som "cool vita lampor har normalt en låg Ra och färgtemperatur, och kan orsaka ansträngda ögon. Den svala vita lökar har inte samma önskvärda egenskaper som äkta full glödlampor spektrum ljus som ger mer naturliga färger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.