Vad Växter är bra för nybörjare?

Om du vill starta en trädgård och har aldrig planterat något innan, kommer du att hitta växter som är lätta att odla. Detta kommer att hjälpa dig att få förtroende för din nyfunna hobby och kommer att göra trädgårdsarbete mycket roligare för dig.

Innan du går och handlar för växter, överväga vilka typer av växter du vill plantera. Letar du efter blommor? Grönsaker? Örter? Grönska? Plant något som ni kommer att trivas. Sitt inte bara växt grönsaker för att du tror att du ska och du har en fin solig plats.

På tal om solen, blir din andra beaktande när plocka ut växterna bör vara hur mycket sol den plats du vill plantera in. Om webbplatsen är soligt blir du säker på att hitta ett antal anläggningar som kommer att bli lycklig där. Shade är svårare, medan det finns växter som trivs i skugga, det är inte troligt att du kommer att kunna odla grönsaker där. När du har bestämt din ljusnivån och bestämde vilka typer av växter du vill plantera, är det dags att gå och handla. Om du letar efter blommor och grönska och du har en solig plats, det finns många växter som är bra för nybörjare och ser underbar i din trädgård.

Ögonblomssläktet, rudbeckia, svartögda Susans och solrosor är alla bra, är lätt att växa, färgstarka val för din soliga trädgården plats. Du kan också gå till plantskolan och titta på växter som är ute i fullt solljus. Dessa anläggningar kommer att göra bra i din trädgård, bara plantera dem och vattna dem regelbundet. Om du är på jakt efter växter för ett shadier plats, anser ormbunkar och hostor för deras härliga gröna färger, och höstflox och Impatiens för stänk av ljusa färger de ger. Om du letar efter buskar för din skuggig plats, azalea är lättskötta och kan förse dig med gröna blad året runt samt blommor på våren.

Ett annat sätt att få blommor enkelt, om din plats är soligt eller skuggigt, sker genom plantering lökar. Lökar ser något som lökar, men de kan vara stora eller små, och oftast planteras på hösten. Följ plantering instruktionerna på paketet, och under våren kommer du att ha ett överflöd av vackra blommor precis när du behöver dem, med mycket lite omsorg på din sida.

När det gäller grönsaker och örter, det finns många bra val för nybörjare. Sallad, morötter, rädisor, squash, bönor och paprika är alla lätta att odla. Grönsaker som är lite mer noga med vatten än blommor och krukväxter är, men om man är uppmärksam på växter och vatten regelbundet, bör de bli bra.

Många av de kryddväxter du är bekant med är lätta att odla från frö eller från växter köpas hos din lokala plantskola. Rosmarin, timjan, basilika, oregano, koriander, persilja, mynta och mer kan alla odlas på ryggen däck eller ens i ett fönster låda i köket. Örter är underbara växter att ha i hemmet eftersom de luktar fint och är bra att lägga till rätter som du är matlagning. Var inte rädd för att experimentera med olika växter och vegetabiliska något bara för att den fångar ögat. Du kommer att lära av misstag så mycket som du lära av de växter som är lätta och alltid ser vacker ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.