Ska jag låta mitt barn ha en barnvakten?

beslut att införa ett spädbarn till en napp är ett beslut lämnas till den förälder (s), men när man ber för expertråd i frågan åsikter varierar. Vissa barns utveckling experter tror att en napp kan hindra språkutvecklingen och korrekt tillväxt av tänder. På samma sätt förespråkare av amning tror att en napp skapar "nippel förvirring," ett tillstånd som kan påverka amningen. Det finns dock andra som anser att en napp kommer att orsaka någon utvecklingsfrågor alls.

Avsikten med en napp är att hjälpa ett barn lära sig att själva lugna. För ett spädbarn, sugande är en naturlig reflex de är födda med. Medan deras naturliga förmåga att suga är vad som tillåter dem att äta nästan direkt från födseln, sugande är ett lugnande åtgärd för många barn. För de barn som finner tröst i att suga på något, en napp bara ger dem en bekant objekt att suga.

I vissa sjukhus är en napp införs i plantskolan efter leverans. Om du bestämmer dig inte vill införa en napp, bör du göra dina inställningar känd i förväg. Många barn som aldrig har en napp ersätta bara den och hitta samma komfort som suger på fingrarna eller tummen. Om du planerar att amma, bör du rådgöra med en laktos rådgivare om att införa en napp.

Den främsta anledningen föräldrar tvekar att introducera sina barn till en napp är på grund av långvarig fastsättning. Många föräldrar är rädda för sina barn kommer att vara tre år gammal och fortfarande använder en napp. Men kom ihåg att du kan välja att använda en napp för egenföretagare, lugnande under spädbarnstiden och avvänja barnet från det när man avvänja dem från flaskan eller bröstet. Omvänt kan vissa föräldrar rädda för att deras barn blir tummen rotskott om de inte har en napp och är rädd att det kommer att utveckla en vana mycket svårare att bryta.

Vid beslut om att inte införa ditt barn till en napp är det bäst att ta ett vakande strategi. Alla barn är olika och vissa barn lär sig att själv lugna utan någon hjälp. Vissa barn kommer inte att ta en napp även när ett införs. Andra barn kan krångla till det hela tiden om de inte har ett objekt att överföra sina suger instinkter till hela tiden. Var uppmärksam på ditt barn och gör det förefaller vara det mest naturliga för dem. Många barn kommer att använda en napp i några månader och sedan bryta sig av det som de utvecklar.

Om du har en egen djupt rotade filosofi om hur du använder nappar kan du vänta bara och titta och svara på ditt barn behöver dig. Du bör inte använda en napp som ett sätt att skjuta utfodring eller förkväva behövlig gråt, men du kan säkert använda en napp till stöd ditt barn själv lugnande om de svara på det. Se till att du ägna stor uppmärksamhet åt en säker användning av nappar och inte ger ett barn en napp som slits, split, eller sprickbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.