Hur väljer jag en mask komposten?

En mask bin eller mask komposten är behållaren som håller masken på ett vermicomposting eller mask kompostering, system. Worm composters vanligtvis hålls inomhus, åtminstone under kalla månaderna då maskar kan frysa. Vegetabiliska klipp, äggskal och kaffesump matas till maskar, som producerar mask gjutgods som är en värdefull trädgårdskomposten. Det är ett bra val för dig som vill leva sin vardag på ett mer miljövänligt sätt, eftersom deponering användning minskar och högkvalitativ organisk kompost produceras. När hanteras på rätt sätt, en mask komposten är fri från lukt och drar inte till sig insekter.

En mängd olika material kan användas för att göra en mask komposten. Plast eller gummi behållare är populära. Galvaniserad metall baljor och lådor av trä kan även användas. Gör-det-självare ofta återanvända kasserade material på uppfinningsrika sätt, som i en mask komposten gjorda av gamla däck. Kommersiellt göras mask composters är ofta tillverkade av återvunnet plast eller annat återanvänt material. Materialet bör vara otydlig, inte klar eller genomskinlig.

Storleken på masken komposten ska vara lämpliga för hur många maskar det kommer att innehålla och hur mycket sopor de kommer att matas. Vanligtvis en tio-gallon (37,85 liter) mask komposten kommer att rymma ett pund (0,45 kg) redworms och bearbeta ungefär en halv pund (0,25 kg) av matavfall varje dag. Detta är en bra storlek för två personer. Masken komposten bör inte vara mer än 23 inches (58,4 cm) djup och kan bli mycket mindre, eftersom maskar lever nära ytan av jorden. Det bör finnas ett fack under huvuddelen av masken komposten för att fånga vätskor avrinning, vilket är en bra kompost te för trädgården. Masken komposten bör ha ett lock för att hålla det inre av bin mörkret.

God ventilation är viktigt. En tio-gallon (37,85 liter) mask komposten bör ha 20 till 30 hål som borrats i botten och på sidorna. Hålen ska vara 1 /16 till 1 /4 tum (1,6 till 6,35 mm) i diameter.

En lyckad mask komposten kan göras på bara ett fack med lock och en bricka. Många föredrar en mask kompost med flera staplas grunt fack. Denna struktur gör det lättare att skörda masken gjutgods varje månad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.