Hur startar jag en gemenskapens Garden?

En community trädgård kan minska mat kostnader, främja vänskapliga förbindelser, och lägg till miljövänliga metoder i ditt område. Genom att odla din egen frukt, grönsaker, träd och blommor, kommer du inte bara hjälpa ditt kvarter, kommer du att ge dig själv med en bankett av färska blommor och producera för att njuta av året runt. Under flera årtionden har samhällen i städer gick samman för att skapa trädgårdar som tjänar lokalbefolkningen. Om du är intresserad att grunda en egen community trädgård, här är några tips att komma igång.

Sätt upp en ledningsstruktur för trädgården och bestämma regler på ett sätt genom samarbete. Fundera på om du kommer att ha en medlemsavgift, hur stor varje tomt kommer att vara, och om barn eller husdjur kommer att vara välkomna i trädgården. Gör ett rättvist schema som gör det möjligt att arbeta som volontärer timmar i trädgården på grundval av deras upptagna scheman. Fastställandet av dessa små detaljer i början kan hjälpa dig att undvika stridigheter senare, och se till att trädgården börjar smidigt.

När du har beslutat om du befinner dig, vara säker på att få alla rätt rättigheter från ägaren och överväga undersöker trädgårdsarbete försäkring för området. Du kanske vill ha jord och tillgängligt vatten testas, detta kan inte bara bestämma vilken typ av växter som växer bäst, men kan också utsätta eventuella skadliga kemikalier i ditt arbetsområde. Var säker på att dela tomter korrekt, och försöker hålla mellanslag mellan varje medlems tomt att undvika konflikter.

Vissa samfundet trädgård experter rekommenderar att avsätta en del av trädgården för en övervakad barn tomt där grannskap barnen kan växa deras egna växter. Lära barn om trädgård ger dig en chans att diskutera miljöfrågor i en praktisk sätt. Dessutom, om de lokala barnen får delta i trädgården, kommer de att bli mindre benägna att skada eller förstöra växter av okunnighet eller trots.

Besök lokalt ägda plantskolor och plantskolor utbud och berätta om din kommun trädgård. Om de förstår att ditt projekt kommer att bidra till nytta för samhället, kan de vara villiga att donera material, såsom plantering jord, utsäde och redskap trädgårdsskötsel. Var noga med att tacka dem med en korg av produkter från din första skörd.

Tänk

publicera ett litet nyhetsbrev för medlemmar i en gemenskap som inte har ett handtag på sina gröna fingrar. Du kan inkludera information om vilka växter kan planteras när och hur du kommer igång odling av grönsaker för första gången. Detta kommer att hjälpa till att utbilda dina grannar och kan göra dem mer bekvämt att kliva in i trädgården för första gången. Dessutom, i en gemenskap trädgård, är det bäst att ha allas gröda lyckas, om den rutinerade trädgårdsmästare hjälpa nybörjare kan alla njuta av belöningen.

Om du har problem med att locka fler än ett fåtal människor i början, anser kasta ett kvarter grill featuring den första grödan från samhället trädgården. Detta kommer ge dig en chans att prata med grannarna om dina grödor, hur mycket du sparar på produkter, och dina planer för trädgården. Om inte annat kan smaka av läckra frukter och grönsaker färska från trädgården övertyga hungriga publiken att delta i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.