Hur ska jag välja en farmaceut?

En farmaceut doserar läkemedel som krävs av en läkare. Förr i tiden, skulle en farmaceut förvärra narkotika från deras beståndsdelar, men nu receptbelagda läkemedel kommer direkt från läkemedelsföretagen i piller eller flytande form redo att mätas ut och buteljeras. Så hur svårt är det att vara ett apotek? Det verkar som vem som helst skulle göra, eller hur? Inte så snabbt . . .

farmaceut du väljer att avstå från ditt recept borde vara bekväma och ha timmar som kompletterar ditt schema. Du bör också välja en farmaceut och har alla dina recept på samma ställe. Detta är särskilt viktig om du har ett antal olika läkare som händer när vi blir äldre och får se en mängd olika specialister för våra olika krämpor. Det måste finnas en central plats som vet allt-och jag menar allt-du har ordinerats, att övervaka för eventuella läkemedelsinteraktioner. Om din allmänläkare inte vet vad din ortoped har ordinerats åt dig, och vice versa, kan du vara i för en tragisk överraskning.

Eftersom en farmaceut direkt hanterar läkemedel som är tillgängliga genom recept, han eller hon är skyldig att hålla sig à jour med läkemedelsinteraktion information som ständigt utvecklas och att revideras. Du ska också informera din farmaceut om du tar några naturläkemedel eller andra naturprodukter, eftersom de kan också interagera med receptbelagda läkemedel. Johannesört, till exempel, är en naturlig typ av anti-depressiva som inte bör tas med receptbelagda anti-depressiva som Wellbutrin.

En sista fråga när man väljer ett apotek-nyligen har ett antal farmaceuter arbetat för, och i vissa stater som erhållits, rätten att vägra att fylla ett recept som strider mot deras religiösa övertygelse. Detta kallas en "samvetsklausul" och är oftast används mot föreskrifterna för akuta preventivmedel som RU 486 och Plan B, som många anser abortframkallande. På senare tid har vissa apotekare vägrat att fylla recept för preventivmedel för ogifta kvinnor, eller till och med gifta kvinnor om deras religion förbjuder användning av preventivmedel alls.

Vissa apotekare har även varit kända inte bara för att fylla recept, men också att vägra återlämnande av recept glida som skulle göra det möjligt för kvinnan att gå till ett annat apotek. Detta är olagligt, förstås-en farmaceut är inte tillåtet att använda en "samvetsklausul" för att störa din rätt att få ditt recept fyllas. Innan du tar ett recept på preventivmedel av något slag till en okänd apotekare, telefon och se till att de är villiga att fylla det. Om de inte är, ta ditt företag någon annanstans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.