Hur läser jag Elektriska diagram?

Elektriska diagram är schematiska ritningar används för att beskriva elektriska kretsar. Dessa ritningar är skapade för varje produkt som använder el från en elektrisk apparat till en hel byggnad. De termer och symboler är konsekventa, oavsett vilket program. Elektriska diagram vanligtvis skapas av elingenjörer för produkter och arkitekter för byggnader.

Du måste komma ihåg tre saker om alla elektriska kretsar när man läser elektriska diagram. Den första punkten är att alla kretsar måste gå el från en plats till en annan. I praktiken har varje krets en tydlig början, slut och syfte.

Den andra punkt är kontrollelement. Det måste finnas en metod för att kontrollera mängden elektriska kraft i kretsen. Den tredje punkten är att varje krets skall starta och sluta vid en spänningskälla. Dessa källor behöver inte vara samma, men det måste finnas en komplett loop.

Elektrisk diagram använda internationellt accepterad standard symboler för att representera olika objekt. De flesta elektriska ritningar innehålla en legend eller en nyckel, som ger en förklaring till varje symbol. Dessa symboler är konsekvent över hela världen och ge en snabb metod för att identifiera hur en krets fungerar och att felsöka eventuella problem.

Det är till exempel bilden av en linje med en spole runt en arm eller automatisk brytare. Legenden kommer att ge den exakta bilden med en bokstavskod, t. ex. "C" för spolen. Varje spole bild kommer att ha samma symbol, men kommer att individuellt numrerade i ordningsföljd. Inne i bilden är en cirkel, som används för att spela in en bokstav som motsvarar ett antal kontakter som är som drivs av batteri. Den mängd el i kretsen är skriven i volt utmed banan linjen.

Om det finns några begränsningar för spänningen i en krets eller eluttag är detta värde skrivet på det faktiska objektet. En växel eller kontrollelement visas genom att bryta den raka krets linjen vid en 20 graders vinkel. Ett utrymme visas för att ange pausen, linjen startas på motsatta sidan och fortsätter till källan.

När du läser ett elschema, börjar med den viktigaste energikällan. Följ en krets med fingret för att se var den går och vad den gör. Upprepa denna process med alla kretsar. Denna metod tar tid, men ger värdefulla insikter i verksamheten i kretsen, hur den är ansluten, och den grundläggande utformningen av produkten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.