Hur kan jag undvika fläckar i Glas?

Det finns ett antal tekniker för att bli av och att undvika fläckar på glas, men det hjälper till att förstå vad som orsakar fläckarna först. Den vanligaste orsaken till fläckar på glas är hårt vatten, vatten som har en hög andel lösta mineraler som kan skriva i vit eller skorpor beläggning på glas. Om du har hårt vatten, du kan också ha märkt problem med hårvårdsprodukter, eller ofta igensatt duschmunstycken. Fläckar kan också orsakas av felaktig sköljning eller överdriven användning av tvättmedel.

I båda fallen, tvätta och skölja glas på högsta möjliga värme och skölj dina porslin samt för att undvika fläckar. Om du diska för hand, tvätta glas först medan vattnet fortfarande är mycket het, och handskar för att skydda händerna. Följ en tvätt med en hand torkar med en mjuk, ren trasa. I en diskmaskin, kan du överväga att köra en separat alla glas belastning ibland med en hög värme för att minska Filmy uppbyggd.

Du ska också dra ner på rengöringsmedel. Tvättmedel kan lämna en Filmy rester eller fläckar på glas som kan bygga upp så mycket att den blir permanent. Om du kan stå tanken, använd inte tvättmedel alls, beroende av värmen från tvättning för att avlägsna bakterier och detritus. Om du måste använda tvättmedel, vara sparsam och skölj två gånger för att se till att alla tvättmedel har avlägsnats. Förutom att förebygga fläckar på glas, kommer också ta bort spår av rester som annars kan smaksätta din mat. En ättika spola kan hjälpa till att lossa och ta bort fläckar som har samlats på ditt porslin.

Om du använder en diskmaskin, det finns ett antal knep för att ta bort fläckarna på glas, samt förebygga dem. Om du har fläckig glas, fylla diskmaskinen och köra det genom ett tvättprogram med blekmedel, men låt inte disken torka. Följ sköljningen med en annan disk, med ättika istället och låta disken att torka den här gången. Detta kommer att skära igenom fläckarna och film för att lämna din glasvaror ren igen, och det kommer också att rensa ut din diskmaskin.

Om du bor i ett område med hårt vatten, överväga att köpa ett diskmedel som är speciellt framtagen för hårt vatten, eller en tillsats för din diskmaskin som hjälper skära hårt vatten. Du kan också skapa egna tillsatsblandningen med två delar borax att en del natriumbikarbonat, tillsätt en tesked av denna blandning varje tvätt. Var försiktig om du hanterar borax, eftersom det kan vara irriterande för huden och det är giftigt i tillräckligt stora mängder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.