Hur kan jag ta bort tjära från kläder?

Innan utvecklingen av dagens bets behandling produkter, den enda pålitliga sättet att hantera tjära på en skjorta var att köpa en ny skjorta. Lyckligtvis har gånger ändrats i fläckborttagning världen, och det finns ett antal beprövade metoder för att ta bort tjära från kläder. En professionell kemtvätten kan använda ett antal starka kemikalier för att ta bort tjära även från vita tyger, men det finns också huskurer som fungerar nästan lika bra.

De flesta rengöring experter är överens om att exponering för en värmekälla det värsta för tar-färgade tyger. Värme kommer att fläcken permanent, så aldrig placera någon tar-färgade kläder i en torktumlare eller på ett klädstreck tills du är säker på att hela fläcken har avlägsnats. Omedelbar behandling med sprit eller en fläckborttagning spray bör hålla tjära fläcken från att sätta in i tyget permanent.

Ett föreslog sätt att ta bort tjära pant på kläder är att använda en plastpåse fylld med isbitar på drabbade området. Frysning låter dig ta bort tjära inlåning för stort för fläckar behandling. När tjära har blivit kallt, kan det skrapas av med en kniv eller skäras bort i avsnitt.

Efter den första glob av tjära har tagits bort, några rester ofta kvar. Det finns ett antal produkter och rutiner för borttagning av tjära fläckar från kläder, allt från vit fotogen till bacon fett. Nästan alla dessa huskurer förlita sig på beteendet hos de flesta former av tjära när de möter rengöringsmedel, andra oljor eller lösningsmedel. Tak-och tjäror Vägbanan är oftast gjorda av en låggradig form av motorolja, vilket gör att fläckar kan brytas ned i stort sett samma sätt.

Några föreslog olika sätt att ta bort tjära involvera kemiska lösningsmedel. Vit fotogen, sprit mineral, thinner och bensin alla avlägsna tjära fläckar genom att bryta ner kemiska struktur tjära själv. Om du försöker använda någon av dessa kemiska medel för att ta bort tjära från kläder, minns hur brandfarliga de är och hur viktigt ventilation. Experter menar att badda de drabbade områdena med vätskan tills tjära fläcken försvinner. Kläder som behandlats med brandfarliga lösningar bör tvättas separat och i de hetaste, soapiest vatten möjligt. Inspektera kläderna noga innan det en torktumlare.

Ett annat sätt att ta bort tjära från kläder innebär rengöra och naturliga oljor. Vissa källor föreslår att du använder den kommersiella produkten WD-40 för att bryta upp tjära innan den kan ställa permanent i fibrerna. Baby olja nämns också som en möjlig tjära remover, särskilt på färska fläckar. Citrus-baserade rengöring oljor kan också ta bort tjära om skurat i tyget kraftigt. Kommersiella tvätt fläckborttagningsmedel och tall oljor kan också användas för att avlägsna tjära. Följ anvisningarna på etiketten och testa produkten på en undanskymd plats om du är orolig för om kompatibilitet.

Ett mer ekologiskt sätt att ta bort tjära från kläder är att använda ister eller bacon fett. De som har använt denna metod menar att det kan ta bort tjära inlåning från en torktumlare också. Tanken är att slather späcket eller fett frikostigt över tjära fläcken och buskar. När objektet tvättas i mycket varmt vatten och diskmedel bör fettet dra tjära fläcken ur tyget.

När du är osäker kan du alltid föra tar-färgade kläder till en professionell kemtvätten för behandling. Se till kemtvätten vet varifrån fläcken och eventuella åtgärder hem du redan har provat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.