Hur kan jag skydda min Hem från Fire?

Brand kan ödelägga ett hem och en familj. Även om en villabrand kan bli följden av olyckshändelser till intet ont anande husägare, många hus bränder är helt förebyggas. Du kan skydda ditt hem från brand genom att ge särskild uppmärksamhet åt ett par enkla frågor.

främsta orsaken till total förlust och död genom eld är bristen på arbete brandvarnare i hemmet. Brandmännen uppmana alla husägare att installera arbetar brandvarnare i sitt hem och kontrollera batterierna minst två gånger varje år. Rökdetektorer är inte dyrt, och lokala brandstationer ibland förse dem gratis. En rätt installerat och fungerar brandvarnare kan rädda liv och kan spara ditt hem.

Medan rökdetektorer ger den säkerhet och trygghet för tidig varning i händelse av brand, förhindra en slarvig brand någonsin startar är en annan viktig säkerhetsinformation åtgärd du kan vidta. Du kan enkelt vidta åtgärder för att förebygga bränder genom att titta på ditt hus rum för rum och öva grundläggande säkerhetsföreskrifter.

I köket, alltid dubbelkolla apparater som spisar, ugnar, brödrostar, och krukor kaffe. Se till att de är avstängda när den inte används, och dra ur små apparater efter varje användning. Ha alltid en liten brandsläckare i eller i närheten av köket vid oavsiktligt fett eller elektriska bränder. Sitt inte bara hålla brandsläckaren händig, se till att du vet hur man använder den.

I badrummet, kolla sladdar till apparater som hårtorkar, rakapparater, och strykjärn styling regelbundet för skador. Om du har en apparat med en skadad sladd, ersätta den. Stäng alltid av apparater som avger värme, inklusive dina kläder järn, när du är klar med dem. Var noga med att inte lämna en värme apparaten utan uppsikt i närheten av handdukar, kläder eller andra brännbara föremål.

Om du använder rumsvärmare i sovrum eller vardagsrum, som inte lämnar dem körs när du är ut ur rummet. Kör aldrig ett utrymme värmaren nära draperier eller sängkläder, och vara noga med att endast använda rumsvärmare med säkerhetsanordningar som stänga av dem om de välter. Vårdslös användning av lokaler är en ledande orsak till branden, så se till att använda dem på rätt och följa tillverkarens anvisningar för säker användning.

En annan ledande orsak till brand är ljus. Lämna aldrig ett ljus utan uppsikt och vara noga med att placera ljus på en fast yta där de inte kan stötas till eller tippas av misstag. Bränn inte ett ljus där alla föremål kan komma i kontakt med öppen eld. Likaså om du har barn, håll alltid brinnande ljus, tändare och tändstickor utom räckhåll för dem.

Även om inte lika vanligt en orsak till brand som ljus och värmare, bränder julgranar orsakar varje semestersäsongen. En torr gran är en katalysator för brand, och många människor råkar orsaka bränder genom att lämna ljus brinnande på torr träd. Konstgjorda julgranar är mindre benägna att gå upp i lågor än verkliga träd, men alltid försiktig med ett upplyst träd, släck lamporna när du inte är hemma eller när du går i pension för kvällen.

Den vanligaste sättet att förhindra en villabrand är alltid att använda sunt förnuft och att aldrig ta chanser. Det kan tyckas osannolikt att det kan hända dig, men olyckor sker. Förutom att använda försiktighet för att förhindra brand, se till att ha en Escape Plan om det värsta skulle aldrig hända. Vi vill att alla våra hem att vara säkra, men en solid Escape Plan för ditt husdjur och familj kan vara mer värdefullt än att spara ditt hem, om du skulle ha en brand i ditt hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.