Hur kan jag rengöra ett duntäcke?

Down sängkläder utgör en betydande investering, eftersom ned kan vara ganska dyra. Genom att vårda ner sängkläder väl, kan du garantera att det kommer att pågå en lång tid, isolering dig från kyla och är mysigt att sova med. Vården riktningar i den här wiseGEEK artikeln tillämpas på dunkuddar och duntäcken, om du är nyfiken. Du kan också rengöra ett täcke på samma sätt som du skulle rengöra ett duntäcke.

Det bästa sättet att rengöra ett duntäcke är att göra det så sällan som möjligt. Den naturliga oljor ner bryta ner när den tvättas, liksom loft av nedåt. Överdriven städning kommer att förkorta livslängden på ett duntäcke, samt göra det knottrig och platt. De flesta tillverkare rekommenderar att konsumenterna ren ett duntäcke varje tredje till femte år . Det är därför det är oerhört viktigt att investera i en tröstare omfatta, och att delta i den rutinmässiga vården som kommer att hålla en tröstare lukta färskt. Självklart ska du rengöra ett duntäcke om det har varit föremål för en olycka eller spill, gärna så snabbt som möjligt så att mögel inte ställa in

Helst bör du ha två skikt av täckningen för ett duntäcke. Det första är ett tätt vävt Blixtlåsskyddet i en neutral färg. Den andra är en dekorativ täcka. Båda dessa täcker kan tvättas lika ofta som du vill, och du bör följa för tvätt anvisningarna på sina taggar. Ner sängkläder också bör fluffed på daglig bas, och du bör undvika sitter eller ligger ner, eftersom det kommer att krossa den känsliga fjädrar.

Vädring är också en viktig del av nedåt vård. I varmt väder, försöka att ta ner sängkläder ur dess omslag och utomhus minst en gång i veckan. Häng sängkläder så att den utsätts för mycket vind, se till att den är helt torr och fräsch doft. Dessutom kommer utsättas för solljus utrota någon mögel eller mögel sporer som kan ha flyttat in till en mindre gynnsam väderlek, luft ner när du har en möjlighet att göra det.

När det är dags att rengöra en ner tröstare, ta dig tid att läsa anvisningarna från tillverkaren. Om tillverkaren anger att Hjälparen måste kemtvättas, ta den till en professionell kemtvätten som har erfarenhet med ner. Rengör inte ett duntäcke som bör kemtvättas med vatten, eftersom vattnet kan förstöra ner. Fråga runt för kemtvätt rekommendationer, eftersom inte alla kemtvättar klarar av.

Om du har möjlighet att rengöra ett duntäcke i tvättmaskinen, överväga att använda en professionell städservice. Om du ogillar denna idé, hitta en tvättomat eller en vän med en industriell storlek Frontmatad maskin. Omrörare maskiner kan skada nedåt, som kan små maskiner, så använd inte en vanlig hem tvättmaskin. Tvätta duntäcke i varmt vatten med milt rengöringsmedel och använd inte färgat tvättmedel eller blekmedel. När du tar tröstare ut försiktigt trycka på den för att avlägsna vatten och torka den på låg värme miljö med flera tennisbollar att upprätthålla loft av nedåt. Kontrollera tröstare ofta som den torkar, eftersom du inte vill att tröstare eller ner till att brännas, och planerar en lång torktid. När du rensar ett duntäcke, är det mycket viktigt att det vara helt torr innan den tas i lagring eller rygg på sängen, och det kan ta upp till två timmar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.