Hur kan jag förbereda mig för att plantera en trädgård?

När du förbereder att plantera en trädgård, finns det många steg du bör följa för att säkerställa framgång. Det första steget när du förbereder dig för att plantera en trädgård är att bestämma vilken typ av trädgård det kommer att bli. Om trädgården kommer att användas för odling av frukt och grönsaker, kan de nödvändiga villkoren vara lite annorlunda än om trädgården är för blommor.

Om trädgården är för odling av frukt och grönsaker, är nästa steg när du förbereder dig att plantera en trädgård är att välja ett soligt läge. Om trädgården är för blommor, beloppet av sol området behöver få kommer att bestämmas av de typer av blommor skall odlas. Vissa blommor trivs med sol hela dagen, medan andra behöver solen för del av dagen, och ytterligare andra vill placeras i full skugga.

Eftersom de typer av blommor som ska planteras i trädgården har sådana en stor betydelse när du förbereder dig för att plantera en trädgård, är det en god idé att titta på finns blommor i förväg. På så sätt kan du avgöra vilka blommor du föredrar och planera trädgården platsen därefter. Å andra sidan kan du redan har en särskild plats i åtanke när du förbereder dig för att plantera en trädgård. Om så är fallet måste du vara försiktig när du väljer blommor så att de är lämpliga för den mängd ljus som området tar emot.

I nästa steg när du förbereder att plantera en trädgård är att få mark redo. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en rorkult. En rorkult är en handhållen, motordrivna verktyg som tårar marken isär. Detta är en fördel när du förbereder dig för att plantera en trädgård, eftersom det löser smuts, vilket gör det möjligt för rötterna av växterna att växa och att skapa ett starkt fäste i smutsen.

Tilling området när du förbereder dig för att plantera en trädgård är också viktigt eftersom det hjälper utrota ogräs eller gräs i området. Du sedan ska använda en trädgård raken för att ta bort alla växter som har blivit hemlösa. Borttagning av växter är ett viktigt steg när du förbereder dig för att plantera en trädgård, eftersom många ogräs är mycket härdig, vilket innebär att de kan åter böka sig om inte bort.

Här är marken redo att planteras. Beroende på vilken typ av växter som ska placeras i trädgården, kan det finnas en sista steget som krävs när du förbereder dig för att plantera en trädgård. Detta steg omfattar försök jorden för att fastställa beloppen för vissa kemikalier som redan finns. Vissa växter föredrar sur jord, medan andra inte gör det. Om marken är otillräckliga, kan leveranser köpas från en trädgård butik för att rubba balansen i marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.