Hur kan jag bli av med Carpet Fläckar?

Matta fläckar förekommer i nästan alla miljöer där mattor används som golvbeläggning. Den typ av färg kan en vätska såsom läsk eller vin eller vara resultatet av livsmedel släppa på ytan av mattan. I andra fall kan matta fläckar vara ett resultat av situationer med husdjur som ännu inte är rumsren, eller något främmande föremål som reste in i hemmet på skorna av en av de boende. Lyckligtvis finns det några enkla men effektiva sätt att ta bort matta fläckar och gör att mattan ser fräsch och ren.

Många typer av matta fläckar kan tas bort relativt enkelt om den ges kort efter utsläppet. För att påbörja processen med att ta bort fläcken, allt du behöver är ett fåtal varor som finns i hemmet. Vit vinäger, gnugga alkohol och vissa bakpulver eller pulver kan kombineras för att lyfta ut många typer av fläckar. Kombinera ättika och gnugga alkohol i en sprayflaska och mätta fläcken. Använd pappershanddukar till blot fläcken. Var mycket noga med att inte torka eller gnida fläcken djupare in i högen av mattan. Blotting kan du stegvis lyfta främmande föremål. Efter blotting, spray plats igen och torka med färska hushållspapper. Upprepa tills fläcken lyfts helt. För att säkerställa det inte finns någonting kvar att orsaka problem, vakuum i den rengjorda platsen och sedan placera en ren pappersduk över området. Detta ger plats för att fortsätta torkningen utan att löpa risken för att vissa andra ämnen som ingår i de fuktiga mattor.

Några fläckar kommer att kräva något lite starkare. Matta fläckar som fett, blod och fläckar bläck kan ofta lyftas framgång genom att använda bromsen renare. Även om inte utvecklats för användning med mattor, innehåller broms renare många av samma agenter som rengöringsmedel som används av kemtvättar att ta bort fläckar från kläder. Applicera broms renare och torka med hushållspapper eller en ren torr trasa. Upprepa tills fläcken är borta.

Diskmedel är också till hjälp för matta fläckar från kaffe eller te. Kombinera diskmedel och en liten mängd ljummet vatten. Ansök direkt på fläcken och sedan blot med en torr trasa. Som med andra metoder, kan det vara nödvändigt att utföra åtgärderna flera gånger för att helt lyfta fläcken.

Om dessa enkla metoder inte räcker för att ta bort en matta fläckar, en snabb rengöring med ånga kan hantera jobbet. Idag är det möjligt att köpa en liten ånga maskin som är något svårare att driva än en dammsugare. Fyll i kammaren med vatten och en liten mängd rengöringsmedel och sedan gå över fläcken tills den lyfts från mattor.

När ingen annan strategier för mattan fläckborttagning inte är helt effektiva, kan du behöva kalla in proffsen. Rengöring med ånga tjänster kommer att kunna använda sådana metoder för att ta bort matta fläckar som är mycket mer aggressiva än något du kan hantera. Se till att anmäla tjänsten så snabbt som möjligt. Matta fläckar som är tillåtna att för en längre tid är mycket svårare att ta bort, även med professionell hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.