Hur kan jag barnsäkra min dator?

Om du har en dator hemma, det finns många saker du kan göra för att barnsäkra den för att hålla både din dator och dina barn säkert. Detta inbegriper att förhindra att dina barn från att bli fysiskt skadade, samt förhindrar dina barn från att få tillgång till bilder eller text som kan vara känslomässigt eller mentalt skadligt.

Eftersom en dator är en del av elektrisk utrustning finns steg du bör ta barnsäkra den för att förhindra att ditt barn från att bli fysiskt skadad. Först bör du tillåta aldrig ett barn att ta dricka eller mat i närheten av datorn. Inte bara kan spillet leda elektrisk ström, men det kan också orsaka bestående skador på din dator. Du bör också barnsäkra datorn genom att se till att alla kablar är ordentligt inkopplade och i god form.

För att barnsäkra datorn från tvivelaktiga webbplatser och rovdjur på nätet, bör du installera särskilda Internet filter programvara. De flesta av denna programvara ger föräldrar möjlighet att ange separata reglage för sig själva och för barnen. Genom att använda filtrering kan du blockera webbplatser som du finner stötande.

Många av dessa filter erkänner också tveksamt webbplatser och blockerar dem utan att du manuellt mata in data. Ändå är detta inte ett idiotsäkert sätt att barnsäkra en dator. Dessa program är inte kan hålla jämna steg med alla de nya områden läggas till Internet varje dag. Dessutom kan barn hitta sätt att komma runt dem.

Ett annat viktigt sätt att barnsäkra datorn är att diskutera säkerhetsfrågor med ditt barn. Ge barnet med gränser och förklara betydelsen av att aldrig ge ut personlig information. Detta inkluderar ditt telefonnummer och adress, och namnet på barnets skola. Eftersom barn inte alltid följa de regler som deras föräldrar ska datorn också hållas på en allmän plats i hemmet. På detta sätt kan du övervaka ditt barns aktivitet och se platser som han eller hon besöker.

När övervakning ditt barns verksamhet, se till att han eller hon inte besöker chattrum. Du kan barnsäkra din dator genom att berätta ditt filter för att blockera alla chattrum för att se ditt barn inte besöka dessa platser. Om alla dessa barnsäkra tips har inte hjälpt och du är rädd för ditt barn kan ha gjort en farlig online-anslutning, ring Federal Bureau of Investigation s CyberTipline på 1-800-843-5678 inne i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.