Hur kan jag Planera en grön jul?

Har du drömt om en grön jul? Även om du inte är säker på frågan om klimatförändringen har du förmodligen inte kommer att gilla det faktum att bokstavligen ton extra avfall skapas av förhöjd semester konsumtion. De flesta människor bryr sig om miljön tillräckligt för att vilja skydda den, även om de inte har kommit ner på vardera sidan om debatten om klimatförändringar. Det innebär att vi bör använda omsorg även under semestern.

Alla kan använda en del ganska smärtfritt, grön jul strategier att använda mindre energi, skapa mindre avfall och föroreningar. Låt oss börja med julhandeln. Antalet påsar som används under julhandeln är enorm. Många påsar används året runt, för inköp av livsmedel och liknande. Men att antalet ökar dramatiskt till jul med present shopping och shopping för semester middagar och fest mat tillsammans med regelbundna inköp.

Om du hoppas att planera en grön jul, kan du börja genom att begränsa antalet använda påsar. Om du köper ett enda objekt, meddela kassören att du inte behöver en väska. Du kan också prova att köpa eller göra dina egna återanvändbara kassar. Jord-vänliga shoppingkassar kan begränsa en hel del avfall samt bidra till att begränsa den mängd bearbetning som behövs för att göra flera säckar.

Glöm inte presentpapper i din gröna julen planer. Satsa på miljövänliga idéer när det gäller omslag gåvor. Om du har en dokumentförstöraren, kan du strimla papper som samlas i ditt hem för att göra förpackningsmaterial. Vem behöver alla som skräppost ändå? Om du inte har ett dokumentförstöraren kan du riva eller klippa papper i remsor eller helt enkelt falla sönder det upp att sätta i lådor för att skydda de ömtåliga presentartiklar.

En annan grön jul idé är att använda lådor som redan har funnit sin väg in i ditt hem istället för att köpa presentförpackning. Brown papperspåsar kan användas som omslagspapper, ett annat sätt att begränsa väska avfall. Om detta är för trist för din smak, anser redo att använda inredda presentförpackning istället för att köpa båda boxarna och omslagspapper. Du kan även söka lådor, säckar och omslagspapper tillverkade av återvunna produkter.

En grön jul inte behöver vara en som saknar festliga dekorationer. Du kan även hitta sol julljus eller LED-lampor för inomhusbruk som förbrukar mindre energi. Inte bara kommer du spara energi sparar du också pengar, eftersom en grön jul kan betyda lägre elräkningar.

Bearbetning konstgjorda julgranar kanske inte bra för miljön, men att köpa en och använda dem i många år framöver kan neutralisera en del av dessa frågor. Vissa anser att detta är en god grön jul strategi i stället för att köpa en riktig träd. Andra föredrar ett levande träd som kan omplanteras efter semestern, men vissa träd inte trivs inomhus där det är för varmt. Det finns ingen enighet om vilket är det bästa alternativet när det gäller julgranar, så varje konsumenten måste välja det alternativ han eller hon tycker är bäst när man planerar en grön jul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.