Hur jag bygga en Betong Sidewalk?

göra en hällde betong trottoar är ganska lätt, väl inom den kapacitet de flesta gör-det-självare. Det är tungt arbete, dock, och vissa uppgifter är tidskänsliga. Stark hjälpredor gör jobbet hanterligt.

förbereds av platsen är avgörande för en nivå, långvarig betong trottoaren. Hälla betong på oförberedda marken medför ett trottoaren som är ojämn och kommer sannolikt att spricka och gå sönder. Ju mer frys-tö cykler platsen har varje år likelier är det att de konkreta trottoaren kommer att bryta. Korrekt iordningställande är särskilt viktigt på platser med kalla vintrar.

Först, gräva ut området som kommer att fyllas med betong till ett djup av minst 6 inches (15,2 cm). Gör botten så platt som möjligt. Fyll området med ca 4 inches (10,2 cm) av krossad grus. Packa gruset tills det är svårt.

Då bygga former runt kanten av området, med 2 x 4s inställd på kanten och hålls på plats av insatser. Den övre kanten av styrelser bör vara den höjd du vill ha den färdiga concrete trottoaren vara-vanligtvis även med marken eller något över marken. De bör vara helt nivå.

Hela häll webbplats bör utarbetas före den konkreta lastbil anländer, för att hälla betong är snabb arbete. Fråga lastbilschaufför att hälla så jämnt som möjligt längs hela det konkreta trottoaren, och kratta konkreta på plats så snabbt som möjligt. Sedan nivå konkret genom att flytta en extra styrelse, som kallas en avdragare, längs ytan. Balken bör sträcker sig över trottoaren, vilande på formuläret styrelser på båda sidor. Ruska den fram och tillbaka över den konkreta och samtidigt dra den från ena änden av trottoaren till den andra, för att jämna ut eventuella ojämna fläckar.

Låt konkreta sitta en liten stund, tills lite vatten stiger till ytan och börjar avdunsta. Väderförhållandena kommer att diktera hur lång tid som krävs för detta, men det brukar ta ungefär en timme. Konkreta åtgärder bör vara fast men ändå smidig. Då släta ytan med en murslev. Om du vill ha avfasade kanter på betong, tryck på kanterna i. Betyg en linje ca 1 /2 tums (1,3 cm) djup i betongen ungefär var tre eller fyra fot (0,9-1. 2 m) längs konkreta trottoaren. Detta kommer att göra det lättare för det konkreta till avtalet och expandera under frys-tö cykler och minska sprickbildning.

Cure de konkreta genom att hålla den fuktig i cirka tre dagar. Om väderförhållandena är gynnsamma, kan detta göras genom att imma nya konkreta trottoaren flera gånger om dagen. Om vädret är torrt eller blåsigt, låg blöt säckväv över trottoaren för att hålla den jämnt fuktig. Om frost förväntas lägga ett lager halm för att isolera de konkreta trottoaren medan den härdar. Efter fyra dagar kan du ta bort formulär och gå på nya konkreta trottoaren, men den konkreta kommer att fortsätta att bota i ca en månad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.