Hur går jag om att växa Roses?

Växande rosor är ofta som en svår uppgift, men med lite förberedelse, eftertanke och arbete, kan de flesta människor blir vackra rosor att lägga till stora attraktiva för en trädgård. Det finns några huvudpunkter för att ha framgång med rosor och dessa omfattar välja de rätta, att hitta bra platser att odla dem, försiktig vid plantering rosor, och ökade underhållskostnader.

De flesta människor behöver ta hänsyn till inte bara typ, doft eller färg på ros, men också hur man väljer de bästa rosor för sitt geografiska område. Områden kan kallas zoner, och massor av växter är betygsatt av zon. Främst vad som måste förstås om växt-zoner är att kallare klimat kan göra det svårt för vissa växter att överleva. De bästa sätten att hitta ros växter lämpliga för det område där en person bor är att se på rekommendationer i steg kataloger eller tala med en kunnig person på en lokal plantskola. Många städer har ökat samhällen också, och dessa kan vara en stor källa till information för råd om växande rosor.

Trädgårdsklubben kommer också att vilja överväga vilken typ av rosor växa från listan över dem som växer bäst i sitt område. Det finns ros träd, rosor buskar, rosor mini, buske rosor och klättrande sorter. Färg och doft är viktiga överväganden också, och återigen finns det oftast många valmöjligheter.

I allmänhet rosor kräver solljus, ungefär sex timmar per dag under sommarmånaderna. Det finns några sorter som kan växa i en del solljus /del skugga, men de flesta av dessa blommor blomstra bättre när de får full sön Hitta platser i trädgården där solljuset är mest generösa innan plantering. Det är klokt att överväga säsongen, särskilt om soliga områden förändring av säsongen. I slutet av vintern, till exempel, kan ett område som står under ett träd bli får mycket sol, men när bladen gro på trädet, kommer området att som helt eller delvis skugga.

Season är värdefull när den gäller att plantera rosor också. Det är oftast rekommenderat att folk växt rosor i mycket sen vinter eller tidig vår. Några av de vanligaste att plantera på denna punkt är kala root rosor, som kan ha ett fåtal blad, men ofta ser ut som föga lovande kala trä. Steg dock en bar rot växt snabbt kan börja linda, växa massor av blad och lämna några blommor under det första året. Senare på sommaren kan det vara bättre att inte välja bara root växter, men att plantera med full blad och några blommor.

Det är sant att storlek och mognad av en anläggning kan fråga när växer rosor. Från att från början med små bar rot buskar eller mycket små steg startar innebär att det kommer ta ett par år för dessa rosor att fullt ut etablera sig i en trädgård och att växa till önskad storlek. Plantering en större buske betyder oftast att få fler rosor förr, men ibland transplantera en buske tar den i chock för en säsong.

Det finns många instruktioner för att förbereda marken för rosor och för skötsel och underhåll. Det är en bra idé att göra lite läsning om detta ämne, särskilt vad gäller plantering och mark vård. Några grundläggande tips för plantering omfatta välja jord som är väldränerad och har ett pH på 5,5-7. Rosor behöver vattnas ofta efter plantering och bör ges ett mycket bra blötläggning varannan vecka. De flesta trädgårdsmästare rekommenderar att du använder anläggningen foder som är avsett för rosor med början vid omkring tre månader efter en buske har planterats.

Många rosor kräver årlig beskärning, och en del av växande rosor som ger vacker blomning i flera år är att veta hur och när du ska beskära. Trädgårdsskötsel guider är bra källor för denna information, och tenderar att rekommendera trädgårdsmästare gör en tung beskärning i slutet av vintern eller tidigt på våren (dock oftast inte det första plantering), och en mild beskärning i början till mitten av sommaren.

De som är intresserade växande rosor bör också ha viss kännedom om vanliga sjukdomar och skadedjur som kan drabba dem. Det finns ett antal sätt att hålla rosor sjukdomar och sjukdomsfria. Dessa inkluderar användning av kemikalier som kan döda skadedjur eller sjukdomar. Det finns mer naturliga metoder också, som kommer att tilltala dem som vill upprätthålla ekologiska trädgårdar.

Odling rosor kan ta arbete. Men med en liten tanke, tid och lite läsning, kan de flesta trädgårdsmästare ha stor framgång med dem. Många böcker om rosor är ganska dyrt i bokhandlar, men de som är intresserade av forskning inom odlingsmetoder bör inte tror att detta är deras enda alternativ. Biblioteken har ofta stora sortiment av trädgårdsböcker att människor kan kolla in och läsa innan de inleder sina rosenträdgårdar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.