Hur fungerar ett eluttag Arbete?

i varje hem, kontorsbyggnad, och fabriken, vanliga eluttag finns. Dessa lokaler, även känd som behållare eller pluggar, ge dem färdiga att använda el för alla som behöver det. Dessa butiker används för leverans makt i en sådan vardagliga saker som lampor, dammsugare, brödrostar, mikrovågsugn, radio, TV och stereoutrustning.

Även utloppet elförsörjning och är väl synlig för ögat, finns det mycket som händer bakom kulisserna, eller väggar i det här fallet, för att få det el till uttaget. Elektriska ledningar går från den elektriska panelen till uttaget, eventuellt med stopp vid andra butiker eller ljusinstallationer längs vägen. För ett utlopp till funktion, den varma tråd (vanligtvis en svart eller blå tråd) kommer att lämna panelen och få befogenhet att utloppet, medan en andra tråd, återgår nolledaren (vanligtvis en vit tråd) kraften från uttaget till den elektriska panelen. I själva verket är makten kommer till den elektriska enheten (ett uttag i detta fall) och sedan cirklar tillbaka till panelen. Detta är hur begreppet elektriska "krets" kom till. En tredje tråd ibland närvarande. Denna tråd (typiskt grönt) fungerar som en jordkabel.

Många kommuner har elektriska koder beordrat att elkablar hållas i röret. Detta är den absolut säkraste sättet att sträcka elkablar och garantera en korrekt jordning. Andra former av boende för elledningar är BX (en flexibel, aluminium spole) och romex (en gummerad isolator).

I många äldre hus, två stift butiker är normen. Moderna hus innehåller tre stift butiker, vilket gör att varm, till neutral och flygförbud för alla komma till vägguttaget. I badrum, nära köket sänkor och i garage, kan du hitta GFI kärl. GFI står för jordfelsbrytare. Dessa lokaler, krävs nu i många stater är extremt känslig och är installerade, eller bör installeras, där vatten är i närheten. Avsättningsmöjligheter som detta kan rädda liv eftersom det kommer att resa (stänga av) ungefär som en brytare, om den upptäcker mer makt kommer i den varma tråd än att lämna genom nolledaren.

Till exempel om en radio föll i badkaret medan du badar, skulle ni vara i för lite problem minst sagt. Med en standard två eller tre stift kärl skulle befogenhet att fortsätta att passera genom vattnet och dig. Med all sannolikhet, skulle du bli få elektricitet. Om det var dock att radio ansluten till en GFI kärl skulle kärlet känsla bristen på el återvänder passera genom neutral (eftersom det var på genomresa du i stället) och resa, vilket dödar strömmen till radion och potentiellt spara livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.