Hur får jag bort fläckar från mattan?

hålla våra mattor rena kan vara en riktig utmaning, särskilt sådana som är en ljusare färg. Även om dammsugning ofta och ta av skorna innan en matta rum kommer att rädda våra mattor från deras vanliga slitage har vi också gå vidare med försiktighet medan äta och dricka i heltäckningsmatta rum. Spill innebär fläckar och som kan innebära en förstörd matta. Innan du överväga ett byte, läs följande tips för att ta bort fläckar från mattan.

Den viktigaste regeln för rengöring några fläckar är att rengöra spillts ärendet omedelbart. Om du inte agerar direkt, riskerar du att förstöra din matta för evigt. Om du spiller något på din matta, ta en trasa. Först rensar bort alla fasta partiklar, därefter blot på fläcken tills du har lyft så mycket av fläcken som möjligt.

Om en betydande mängd vätska har spillts, fuktspridande kan förekomma. Om du någonsin rengöras en fläck och hade det igen en dag eller för senare, är din matta lider fuktspridande. Den flytande har poolade längst ner i mattan. Även om du torkas upp den ursprungliga fläcken, du bara rengjorda ytan. Till slut fungerar det flytande sin väg tillbaka upp fibrerna till toppen av mattan, vilket kan göra att se ut som fläcken har återuppstod. För att förhindra fuktspridande, täcka området med en tjock duk och väg ner med böcker. Lämna över natten och ta bort fläcken som vanligt.

När det är klart att ingen mer av fläcken kommer ut, fukta en trasa eller svamp med kallt vatten och torka. Gnugga inte på fläcken, kommer detta att försvaga bara mattan fibrer och orsaka fläckar på att sprida sig. Blotting försiktigt kommer att ta bort fläcken utan att orsaka ytterligare skada.

Om det fortfarande finns en fläck efter blotting med vatten, spruta en mild diskmaskiner vätska på fläcken att rengöra. Blot försiktigt och låt sitta i cirka en timme eller så. Blot igen med en sval fuktig trasa tills fläcken tas bort. Club soda och ättika tar bort fläckar från mattan på samma sätt.

Produkter som rena kläder också kommer att rengöra mattan. Prova mättar fläcken med en tvätt förbehandling agent först och låta ligga i blöt över natten. Efter som, kan du blot med en fuktig svamp eller trasa tills fläcken tas bort. Om det behövs, prova lite tvättmedel för att rengöra fläcken.

Om lösningen på ditt fläck problem inte kan hittas i ditt kök skåp, kan du behöva köpa en over-the-counter fläcken lösning. Dessa är ganska enkla att använda. I de flesta fall, spraya du på den och vakuum eller fuktig mopp av det, men följ alla riktningar.

Som en sista utväg, kontakta en professionell eller mattan tillverkare. De kommer antingen dela vissa fläckborttagning tips eller rekommendera en tjänst samtal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.