Har Scarecrows Verkligen Scare fåglar?

En fågelskrämma är en speciell typ av skyltdocka att jordbrukarna ofta i områden för att försöka avskräcka kråkor från störande ömtåliga grödor och trädgårdar. Crows är störande eftersom de livnär sig på nyligen kastade frön och ofta utgör en stor och bullrig flockar på upp till 30 fåglar. Dessutom orsakar den territoriella karaktär fåglarna dem att återvända till samma plats på en nattlig basis.

Scarecrows började användas i Europa i slutet av 1500-talet. Farm familjer skulle använda gamla kläder och halm för att skapa en hotfull söker siffra som de hoppades skulle skrämma kråkor bort från den nyligen planterade majs. Innan användning av fågelskrämmor blev vanliga, en död kråka hängde upp och ned från en stång var det mest populära sättet att hantera problem som orsakas av dessa förargliga fåglar.

Scarecrows är kända över hela världen, även om de kallade olika namn i vissa län. I Skottland till exempel är en fågelskrämma som kallas en tattie Bogle . I Sommerset, England fågelskrämmor brukar kallas mommets .

Tyvärr har lantbrukare sedan upptäckt att kråkor är anpassningsbara och mycket intelligenta varelser. Detta innebär att en fågelskrämma effektivitet på att skrämma fåglar vara ganska begränsad. Användningen av fågelskrämmor nu har ersatts av andra metoder för att hålla kråkorna borta från grödor.

För trädgårdsmästaren, nät flexibla fågel köpt från en hårdvara eller trädgård butiken är ett billigt alternativ till att använda fågelskrämmor för att hålla kråkor på avstånd. En rörelsesensor i kombination med ett sprinklersystem är en annan effektiv strategi, eftersom spraya fåglarna med en rejäl dos vatten ger en häpnadsväckande stimulus som avskräcker dem från att återvända till området. Paj burkar hängde i närliggande träd kan ge ett visst skydd, även om de flesta erfarna trädgårdsmästare tror kråkor lär sig snabbt att se igenom detta trick.

För jordbrukaren med ett större område för att skydda, automatisk buller vapen som drivs med propangas sägs vara ganska effektivt till att minska de problem som kråkor. Reflekterande PET-film band är också ett populärt alternativ till fågelskrämmor i flera kommersiella jordbruk projekt. Inspelad kråka nöd och samtal varning kan användas för att skingra kråkor från en natt sover.

Idag fågelskrämmor används oftast som en säsong falla dekoration. Barn, kanske inspirerade av den populära bilden av den vänliga fågelskrämma i Trollkarlen från Oz , ofta skapa sina egna fågelskrämmor med hjälp av sina föräldrar. Du kan också köpa färdiga fågelskrämmor på hantverk butiker, parten tillhandahålla affärer och butiker som är specialiserade på Halloween inredning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.