Är Propan Varmvattenberedare Effektiv?

Huruvida propan vattenvärmare är effektiva är mycket beroende på hur man definierar effektivitet. Har definition avser bekvämlighet, användarvänlighet, och vissheten att varmt vatten kommer att finnas tillgängliga hela tiden? Eller menar man att energikostnader och miljövänlighet?

Propan varmvattenberedare är ganska effektiv under alla dessa kriterier, åtminstone jämfört med varmvattenberedare. Det är ett faktum att ungefär en femtedel av den genomsnittliga hushållets årliga energikostnader har orsakats av dess varmvattenberedare. Priset för duschar, bad, badtunnor och diskmaskiner kommer inte billigt. De gör dock blivit något billigare med propan.

Varmvattenberedare i huvudsak finns i två former. De flesta värmare är den tank sorten. De håller 50 eller fler liter vatten, och hålla den uppvärmd hela tiden. Den andra typen av värmare, dyrare i början men mycket kostnadseffektiva på lång sikt är tankless varmvattenberedare. Dessa enheter kan ha en något lägre flöde, men de värmer och ger bara vatten som behövs.

Propan varmvattenberedare den tank designen fyller upp och värma vatten i ungefär halva tiden av en elektrisk modell. Dessutom kommer de att göra det vid ungefär en tredjedel lägre kostnad. Besparingar öka ytterligare med tankless, propan varmvattenberedare. Power räkningar är ibland så mycket som 60 procent lägre än elektriska modeller.

Miljömässigt sett propan är också mer effektivt beslut. Som mindre el behövs eller används av den enskilde konsumenten, kraftverk som producerar el kan sänka sin kapacitet. När det gäller koleldade kraftverk, detta kan översättas till mindre utsläpp av koldioxid i atmosfären.

med någon typ av varmvattenberedare, kan effektiviteten ökas genom ett par enkla steg på den del av konsumenten. Ofta är effektivitet bygger inte så mycket på värmaren sig utan om hur en bryr sig om och utnyttjar det. Uppvärmning av vatten för en 20-minuters dusch kräver mindre ström än uppvärmning av vatten för en 30-minuters dusch. Dessutom kommer isolering av både varmvattenberedaren själv, och heta rörledning vatten, göra mycket inte minskar stand-by värmeförluster.

En annan enkel åtgärd är att sänka temperaturen på varmvattenberedaren. Som regel är varmvattenberedare satt till 140 grader Fahrenheit (60 grader). Sänka temperaturen med 20 grader Fahrenheit (-6,6 grader) kan producera ett överraskande av sparande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.