Är Ammoniak en säker rengöringsmedel?

Ammoniak har länge varit ett rengöringsmedel som används i hemmet, liksom i restauranger och andra offentliga platser. Även om produkten är helt säker att använda med ett minimum av försiktighetsåtgärder, vissa människor är inte medvetna om att ammoniak finns i deras rengöringsprodukter, och är något SLUG om användningen av ren eller doftande ammoniak i hemmet. Här är några fakta om städning med ammoniak som gör det tydligt att detta billigt alternativ till dyra rengöringsmedel kan vara både säker och effektiv.

Ammoniak används ofta som ett av basen ingredienser i ett antal hushåll rengöringsmateriel. Anledningen till detta är att det finns mycket få ytor som inte effektivt kan rengöras med ammoniak. Även ammoniak kan användas fulla kraft, är det också möjligt att använda produkten vid spädning med vatten. Exempelvis städning fönster med ammoniak är ett utmärkt sätt att få en klar och ränder leta efter ditt hem. Genom att blanda ungefär två delar ammoniak till en del vatten, har du en fönsterputsare som kommer att skära igenom nästan alla typer av smuts du kan tänka dig. Blandningen kan placeras i en sprayflaska och användas på samma sätt som alla fönster renare produkt som kostar mycket mer.

På liknande sätt är ammoniak ett utmärkt verktyg när det gäller rengöring och desinfektion köksbänken toppar. Egenskaperna hos ammoniak fungerar väl i skär genom fett som bygger upp över tid, samt att ta bort bakterier från arbetsytan. Tillsammans med köksbänk toppar, är ammoniak också ett bra sätt att rengöra en trä huggkubben, när vätskan kommer att få ner i små skrymslen och vrår ytan av trä, döda bakterier som tenderar att samlas där under upprepad användning. Rostfritt stål apparater, såsom kylskåp fronter, toppar sortiment och även rostfria sänkor stål kommer också att rensa upp bra med ammoniak.

Ammoniak är också praktiskt i badrummet, eftersom det är ett perfekt sätt att rengöring av porslin. Ansökan är detsamma som med fönster, även om det är möjligt att använda produkten på full styrka för envisa vatten fläckar i badkaret. Tillsammans med inredning i badrummet, fungerar ammoniak också bra att ta bort tvålrester från vägg kakel, samt lämnar en ren glans till kakel på golvet i utrymmet.

I själva verket finns det väldigt få material i hemmet som inte kan rengöras med ammoniak. Ett undantag är klädsel och mattor. Medan en del människor rekommendera användning av en ammoniaklösning att ta bort fläckar från soffor eller mattor är det viktigt att testa behandlingen i en undanskymd plats först. Det finns en god möjlighet att ammoniak kan missfärga materialet, vilket ger en plats som ser värre än fläcken.

Vid användning av ammoniak, även utspädd ammoniak lösningar är det nödvändigt att se till att området är väl ventilerat. Också ihåg att ammoniak är aldrig blandas med andra hushåll medel, såsom blekmedel. För bara om inga andra program tyg, kommer ammoniak och lite vatten göra jobbet samt eventuella kommersiella renare och för en bråkdel av kostnaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.