Vilka växter är en japansk trädgård?

japanska trädgårdar firas runt om i världen, och de är kända för sin minimalistiska strategi. Förutom att de innehöll vissa typer av växter idén om rymden och tomhet används ofta. Vad som inte finns nästan lika viktigt som det som är. Om således söker växter för en japansk trädgård, bör människor först rådas att inte för mycket deras trädgård. Några växter, noggrant placerade, göra mycket mer än massor av växter som kan förringa känsla av frid många tycker i sådana trädgårdar.

Ibland tycker om en japansk trädgård som frånvarande av blommande växter. Detta är definitivt inte sant, och azalea för många typer används ofta. Beroende på regionen kan azalea ge härlig grön runda blad året, och de har vackra blommor. Några azalea typer kommer att blomma två gånger per år, och blommorna är mycket lång livslängd. Japanska iris är en annan populär växt som ger omfattande färg. Blommande eller prydnads quince är ett bra val också eftersom det ger färg i mitten av vintern.

Olika typer av marktäckande är mycket viktiga i en japansk trädgård och främst bland val finns mossa. Det finns gott om olika mossor att välja. Andra godtagbara marktäckande kan innehålla saker som baby tårar, en mossa som växt med en känd förmåga att sprida och med ständigt gröna blad.

Vissa blommande träd kan vara populära i japanska trädgårdar. Dessa kan bestå av körsbär och plommonträd, ofta av prydnadsväxter sorten. Det talas mycket om körsbärsträden och asiatiska trädgårdar, men trädgårdar behöver inte inkludera dem. Andra blommande träd som trädgårdsmästare skulle kunna överväga är crepe myrten, men detta är utan tvekan en av de messiest träden människor kan välja, eftersom det skjul blad, blommor och bark vid olika tidpunkter på året.

Några av de viktigaste växterna i en japansk trädgård finns olika typer av japanska lönnar. Många trädgårdsarbete butiker kommer att ha massor av val och sorter av dessa. Lika viktigt är barrträd, vanligen mindre tallar som kan formas och trimmas vid behov. Stora buskar som bambu är populära också, och andra buskar att överväga kan innehålla rhododendron. Mycket stora trädgårdar kan rymma mycket större träd som pilar, men dessa kan göra en liten trädgård verkar trångt och överväldigad.

Även sten trädgårdar brukar betraktas som skild från japanska trädgårdar med växter, det är en bra idé att titta på trädgården design för att se hur stenar och ibland mindre stenar utnyttjas. Allt från grus till större stenar kan vara en del av en japansk trädgård. Vandringsleder och språngbrädor kan också integreras i utformningen stödordningen och skall beaktas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.