Vilka växter är bra för en Sunny område?

Om du har en solig trädgård, grattis. Trädgårdsskötsel i soliga platser är enkelt på grund av en väldigt stor mängd växter som växer bra under soliga förhållanden. Det viktigaste du behöver oroa dig för i en solig trädgård är att dina växter får tillräckligt med vatten. Här är några av de bästa plantorna att använda i ett soligt område.

Roses: Nästan alla rosor behöver minst sex soltimmar om dagen för att blomma sitt bästa, så rosor är perfekta för alla dina soliga platser. De flesta människor tycker att rosor är svåra att odla, men de behöver inte vara. Ett enkelt sätt att ge dina rosor ett uppsving är att plantera dina tomma banan skal runt buskarna. Bananer har kalium, som är lika stor för rosor som det är för människor. Rosor som är välnärda kommer att producera mer, större blommor med starkare doft, som varje solig trädgårdsmästare är skyldig att älska.

fjärilsbusken: Ett perfekt val för södra trädgårdar, fjäril buskar är extremt tolerant av värme och luftfuktighet. De trivs i svåra förhållanden som mycket soliga platser och har massor av vackra blommor, som kan variera i färg från blått till lavendel, rosa och rött, och till och med vitt. Som du gissa genom namn, lockar de också fjärilar och bin till din trädgård, vilket är kul för både barn och vuxna.

Daisies: Det finns få blommor så glad som prästkragar. En massa plantering av prästkragar i blom är säker på att sätta ett leende på någons ansikte, och de är perfekta tillägg till någon solig trädgård. Om du vill att blommorna att blomma mer än en gång per säsong, helt enkelt stänga av blomningen när den har bleknat, en företeelse som kallas deadheading . Du kan också enkelt klippa av blommorna när de är i blom och njuta av dem inne i huset.

Liljor: En annan stor blunder för din soliga trädgården platsen är Lily. Det finns många sorter av liljor på marknaden idag, från den klassiska tiger liljor till Deep Purple Black Jacks, gul Flamboyants, rosa liljor kallade spanska Flame, och även fina liljor som ser ut som orkidéer. Liljor planteras från lökar, vilket gör dem mycket lättskötta. Plant en gång och du kommer att ha blommar under en lång tid framöver.

Lavendel: Ett utmärkt val för en solig gångväg är lavendel anläggningen. Lavendel ser stor i klungor och rader, till exempel längs en trottoar. Du kan överväga att placera växter så att människor kör in i dem när de går emot ditt hus, vilket kommer att frigöra doft av blommor. Lavendel är torka tolerant och blommorna är stora för torkning, använda i hantverk och även matlagning. De lägger en bra touch och skönhet till någon solig trädgård.

Det finns många andra växter som skulle passa bra i din soliga trädgården, men dessa fem superstjärnor är ett bra sätt att börja din äventyr i trädgården i solen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.