Vilka olika typer av ved?

husägaren som värme med ved eller bara njuta av stämningen i en öppen spis bör vara medvetna om olika typer av ved finns liksom skillnaderna mellan skogen. Med hjälp av bästa virke kan producera de mest värme med mindre rök och en del skog är lättare än andra att hantera.

tändande, eller små bitar av trä som används för att starta en brand, kan komma från flera källor och kan vara av olika typer. I många delar av USA, block av så kallade "starter tall" säljs. Eftersom tall brinner varmare och det är ofta lätt att tända, är det ofta används som tändved. Många butiker säljer även kommersiella förrätt loggar som kan vara av trä eller andra material. Brand förrätt kottar kan också köpas eller göras i hemmet efter en fastställd formel.

hårda träslag, såsom ask, ek, björk, bok, hickory, och Hard Maple är optimala för ändamål vedeldning, inklusive kaminer och öppna spisar. Hård ved brinner bra och avger hög värme med lite eller ingen rök. Dessa skogar är också lättare att dela än många andra sorter. Tillgängligheten av dessa hårt trä kan bero på plats eftersom vissa skogen är inhemska på vissa områden medan andra inte är det. Hickory och ek, till exempel, finns i många områden i USA, men björk och bok är vanligare i nordöstra delen av landet.

Andra lämpliga typer av ved för hemmet ingår mjuk lönn , svarta körsbär och gult furu. Dessa skogar är lite svårare att dela och producera en större mängd rök. Basswood, poppel och vit furu är andra vanliga träslag som används som ved med gott resultat.

Elm och söta träd tuggummi kan också användas som brännved, men deras användning rekommenderas endast i avsaknad av andra mer önskvärda ved. Elm och söt tandköttet inte brinner lika lätt eller så väl som andra ved och är svåra att dela.

ved är i allmänhet i ett av tre sätt. En är att skära av trä själv. Detta alternativ är bäst för markägare med skogsområden och expertis för att såga i trä på ett säkert, effektivt sätt. Det rekommenderas inte för oerfarna trä fräsar på grund av därmed sammanhängande risker. Detta är den svåraste metoden för att få ved eftersom det kräver individer att skära ner ett träd, skär virke i längder, dela upp ved, bära ved hemma, och stapla ved.

Ett andra alternativ är att samla in ved från lämpliga tillstånd. Det mesta av detta trä är redan på plats men det är nödvändigt att skära av trä i lämpliga längder och sedan dela upp den för användning.

Förmodligen det vanligaste sättet att få ved, åtminstone för stad sweller, är att beställa den från trä mäklare eller trä leverans. Ofta landsbygden trä fräsar kommer att ge massor av virke till städerna för försäljning och ibland leverans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.