Vilka olika typer av mantlar?

spis betraktas allmänt som hjärtat i hemmet, där människor samlas för att njuta av dess värme. Vad gör en eldstad verkligt speciellt är dess mantel, dess kännetecken. Mantlar kan göra en spis underskattade och varm, eller en dramatisk mönsterexempel. När man bygger en ny spis eller uppdatera din befintliga en, det finns otaliga typer av mantlar att välja mellan.

mantlar kommer i en mängd olika material och stilar. Oavsett om din smak är modern eller traditionell, det finns en mantel där ute som kan sätta stämningen för hela hemmet. Den grundläggande typer av mantel material är bland annat sten, antik, trä och kasta sten. Utöver de grundläggande manteln finns tillbehör såsom mantel hyllor, mössor och overmantles, som sträcker sig manteln till taket.

Om du går i riktning mot det dramatiska och ståtlig, är sten ett bra val för en mantel. Stenen är mycket mångsidig och kan passa alla stilar, från moderna till viktorianska till rustikt. Eftersom det finns så många typer av sten, såsom sandsten, granit, kalksten och marmor, det finns oändliga möjligheter till färg och konsistens. Stone mantlar är ett bra val om du har en stor öppen spis. De flesta sten mantlar är antingen extremt tung eller kräva en murare för att installera, så husägare ska lämna anläggningen till en professionell.

husägare som vill ha en en-av-en-slag spis mantel med historia behöver inte gå längre än till den lokala arkitektoniska bärgning butik eller gård. Otaliga antika mantlar räddats från ståtliga gamla hus, historiska herrgårdar och slott för att hitta en ny plats i ett nytt hem eller öppen spis.

Priset på en antik manteln varierar från billigt-om du är en skicklig container dykare eller råkar stöta på en oönskad mantel-till förbluffande dyrt. Priset beror naturligtvis på material och skick. En annan faktor är manteln historia-köpare är villiga att betala en premie för en mantel med en imponerande stamtavla. Kostnaden för restaurering beror också på villkor av manteln och kan vida överstiga kostnaden för en helt ny mantel. Dessutom anpassa en antik mantel för att passa din befintliga utrymme och brännkammaren kan medföra vissa problem, så en snickare eller murare kan behövas för att göra nödvändiga ändringar.

Trä är ett annat populärt val för spis mantlar. Det är lätt att arbeta med, kan passa nästan alla stilar, kan vara billigare än sten och ger en traditionell och elegant luft till någon spis. Ek, lönn och körsbär är favorit träslag som används i mantlar. Trä kan målas eller färgas för att passa din inredning. Det finns många mantel satser som kan köpas i lokala affärer hem förbättring för enkel installation av husägare med minimal snickeri erfarenhet.

Cast stenen är väldigt populär som material används i mantlar. Eftersom kasta sten mantlar är oftast anpassade, så är de lätt att anpassa till alla storlekar brännkammaren. En kasta sten mantel, medan tunga, brukar vara lättare än andra typer av sten mantlar. Kasta sten mantlar kan vara vacker och enkel eller dramatiska och utsmyckade. Många hundra år gamla mantlar har kopierats och gjutits så att villaägare med nybyggda bostäder kan låna en gammaldags charm till deras spis. Materialet är icke brännbart och oftast består av mark marmor, cement, granit kiselsand, glasfiber strand järnklorid och färgämnen oxid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.