Vilka olika typer av lösningsmedel?

Vare diskuterar lösningsmedel för användning i hemmet eller i en industriell miljö, det finns tre klassificeringar eller typer av lösningsmedel att beakta. Det finns oxygenerade lösningsmedel, lösningsmedel kolväten och halogenerade lösningsmedel. Här är vad du bör veta lösningsmedel i allmänhet, och om alla dessa tre klassificeringar.

Lösningsmedel är tjockare vätskor som löser upp och kommer att samverka med andra vätskor för att uppnå ett särskilt utformat syfte. I vissa fall kommer vätska lösning anställning som rengöringsmedel. I andra fall kommer lösningen att genomsyra en yta och ge ett visst skydd. Ett lösningsmedel kan även erbjuda en viss smörjning också, men denna typ av lösningsmedel oftast bara varar en kort tid.

oxygenerade lösningsmedel omfatta sådana produkter som ketoner, glykoletrar, och alkoholer. Dessa typer av lösningsmedel skapas genom att extrahera delar från andra kemikalier för att komma fram till önskad konsistens och balans av komponenter. Generellt oxygenerade lösningsmedel har en mycket hög renhet, eftersom produkten förädlas i slutfasen av produktionen. Små partiklar och även överflödigt vatten extraheras innan lösningsmedlet anses komplett och klar för användning.

kolväten lösningsmedel inkluderar aromatiska och alifatiska kolväten som gör dem idealiska för användning i ett antal hushållsprodukter. Dessa typer av lösningsmedel är något mer komplex sammansättning än den enkla oxygenerade lösningsmedel. Kolväte lösningsmedel tenderar att vara destilleras för att passa ett avsett ändamål. Det innebär att sammansättningen av det lösta ämnet, färg och lukt av den slutliga produkten kommer att variera mycket beroende på det ändamål för slutprodukten.

Halogenerade lösningsmedel faktiskt kolväte lösningsmedel som har lättstekt en chlorinating process. Detta innebär att dessa typer av lösningsmedel kommer att ha många av samma kvaliteter. Mängden vätska som löser upp är oftast lite annorlunda, och halogenerade lösningsmedel kan ha en fränare doft än den mildare kolväte lösningsmedel.

Alla tre typer av lösningsmedel används i hemmet och på arbetsplatsen. Några av de ansökningar om lösningsmedel rengöring permanenta ytor såsom bänkskivor och golv, lägga ett lager av skydd mot olika sorters ytor, smörjning av små apparater, och hjälper till att undanröja dålig lukt från rymden. Den typiska lösningsmedel löser sig i en relativt kort tid och lämnar inte en restprodukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.