Vilka olika typer av isolering?

Det finns olika typer av isolering är vanliga i bostäder och kommersiella byggnader. Isolering används för att göra saker lufttät och spara en person pengar på elräkningen. Väggar, tak och golv som är väl isolerad kommer att hålla kallt drag ute på vintern och håller värmen i och orsakar lägre energiräkningar.

Olika typer av isolering har också olika R-värden. R-värden mäta effektiviteten att någon särskild del av isoleringen kan ha. Detta baseras på isoleringen tjocklek, material och densitet. Ju effektivare en bit av isoleringen är, desto högre dess R-värde. Det finns olika typer av isolering på marknaden, men de fyra vanligaste typerna av isolering lösfyllnadsprodukter isolering, filt isolering, styv kartong isolering och spraya skumisolering.

lösfyllnadsprodukter isolering består av lösa fibrer och pellets fiber som blåses in i hålrum eller vindar med specialutrustning. Lösfyllnadsprodukter isolering är dyrare, men det är också effektivare att göra saker lufttäta. De två typer av denna typ av isolering cellulosafiber, samt en glasfiber och stenull blandning. Cellulosafiber är tillverkad av återvunna dagstidningar. Det bör märkas och tecken på att materialet är kemiskt har behandlats för att göra det motståndskraftigt mot brand. De glasfiber och stenull blåses in öppna stud hålrum bakom ett nät och ger full täckning.

Blanket isolering är den typ av isolering flesta av oss är bekanta med. Den består av mineralull, bearbetade glasfiber eller stenull, och kommer i hissad rullar med olika bredder. Det är normalt monteras mellan trä ramar och sparrar att isolera under golven i hem, över tak och innanför murarna. Blanket isolering är det billigaste men kräver en stor omsorg vid installationen för att det skall vara effektivt.

Rigid ombord isolering består i allmänhet av glasfiber, polystyren eller polyuretan. Denna speciella isoleringen av hög kvalitet och finns i varierande tjocklekar. Det används främst för reproofing platta tak och källare väggar och kan användas runt perimetern av betongplattan kanter och i katedralen tak. Om fasta ombord isolering används internt, måste de omfattas enligt byggnormer och även godkänd för brandsäkerhet. Om den används externt, bör den täckas med väderbeständig inför.

Spray skumisolering är en två-del vätska som innehåller en polymer agent och en blåsmedel. Det är sprejas in i små utrymmen och sprickor att göra saker lufttäta. Denna speciella typ av isolering är mycket grundlig och fungerar bra för oregelbundet formade ytor. När den tillämpas, är det i flytande form men expanderar snabbt till en fast plast som består av miljontals små luftfyllda celler. Spray skumisolering kan tillämpas av en yrkesman som blandar och sprutar detta på plats, men det kan också köpas i en järnaffär i en burk och tillämpas utan professionell hjälp.

Spraya skum kan kosta mer än filt isolering dock sprayer bilda en isolerad och lufttät barriär. Andra typer av isolering såsom filt isolering kräver att vissa åtgärder vidtas först för detaljer området och gör det lufttätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.