Vilka olika typer av blommor?

Blommor är en del av nästan varje kultur på jorden. Det finns tusentals och åter tusentals blommor arter, och människor växer olika typer av blommor i trädgårdar över hela världen. En blomma är en härlig produkt av en anläggning som gör det möjligt att reproducera, och olika typer av blommor återger på olika sätt.

Det finns lika många typer av blommor som det finns människor som odlar dem. Vissa typer av blommor återger från lökar, några från sticklingar och några från frö. Vissa typer av blommor är perenner, vilket innebär att de inte behöver omplanteras varje år, medan vissa typer är ettåriga. Det finns även olika typer av blommor som är ätliga!

En början blomma trädgårdsmästare kan vara bra att börja enkelt. Vissa typer av blommor som återger från frö kan förbehandlas planteras in en remsa av jord. Trädgårdsmästaren förbereder en lämplig plats, upprullar marken och sätter det på rätt sätt, vatten den och väntar på blommor att växa. Typer av blommor som börjar från frön omfattar zinnior, vildblommor, vallmo, strawflowers, härligheter morgon och andra. Dessa är normalt perenner och kommer att gro, växa och dör i samma säsong.

Tulpaner och påskliljor är typer av blommor som börjar med glödlampor. En trädgårdsmästare brukar plantor som lökar på hösten och våren kommer blommorna upp. Lampor kan grävas upp och återplanteras, men oftast kvar i marken, där de kommer upp troget varje år. När vilande kan glödlampor också grävas upp, delas och planteras för att öka antalet blommor på våren.

Rosor är troligen den vanligaste av de typer av blommor som vanligtvis växer från sticklingar. Det är lätt att skära en liten gren från en rosenbuske, förankra den i en kruka och plantera det på gården och har denna typ av steg som växer i ett par månader. De flesta rosor säljs redan rotade-vissa till och med blomning-i krukor på plantskolor.

Deras skönhet uppmanar folk att plantera, visa och ge blommor för speciella tillfällen eller för ingen anledning alls. Ingenting lyser upp ett trist rum som ett par blommor i en vas. Vissa personer har till blommande krukväxter, till exempel Saintpaulia, på deras skrivbord på jobbet, och de är också populära på vårdhem.

Försiktighet bör iakttas i samband med blommor. Givaren måste göra vissa mottagaren inte är allergisk mot blommor och bryr sig inte om någon har en doft. Inte alla blommor har en doft, naturligtvis, men särskilt starkt doftande växter, såsom gardenior, kaprifol eller liljor, kan utlösa en allergisk reaktion. Oavsett om vildblommor längs vägen, härlig odlade blommor eller bara prästkragar bakgården, blommor lysa våra dagar och dekorera hela jorden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.