Vilka faktorer påverkar Luftkvalitet inomhus?

Även en hel del uppmärksamhet ägnas åt kvaliteten på luften i utomhus inställningar, tycker inte alla om inomhusluftens kvalitet. Faktum är att luften i ett hem kan vara giftigare än luften utanför. Detta beror på ett antal olika faktorer som har en negativ inverkan på kvaliteten på luften i hus, lägenheter och även kommersiella byggnader.

En av de viktigaste faktorerna som påverkar luftkvaliteten inomhus är de material som används för att konstruera byggnaden. Ett antal av material som används en gång i bostäder och andra byggnader har förklarats osäkra, på grund av utsläpp som släpps ut över tiden. Ett exempel är asbest. Ta bort asbest från insidan av väggarna i äldre byggnader kommer att avsevärt förbättra luftkvaliteten omedelbart.

införs i utrymmet kan också orsaka inomhusluftens kvalitet minska mätbart. Det rök från tobaksrök, vissa rengöringsmedel och till och med värmeprodukter som fotogen eller gas kommer att genomsyra klädsel och tränger in i väggarna och mattan i rummet. Tillsammans kan dessa utlösa en rad inomhus allergier som kan kräva medicinering, om inte ursprunget för allergier upptäcks och avlägsnas från lokalerna.

mögel kan också öka graden av luftföroreningar i en byggnad. Mattor och den underliggande stoppning kommer att snabbt utveckla och mögel efter att upprätthålla vattenskador. På samma sätt kan centrala luftsystem bygga upp mögel i ventilationskanaler, även när luftfilter den regelbundet. Det enda sättet att bekämpa föroreningar av denna typ är vanlig städning, eller i fallet med fuktad matta, utbyte.

Höjning inomhusluftens kvalitet är ofta en process, inte bara utesluta vissa föroreningar från byggnaden, men också en fråga om vidta aktiva åtgärder för att förhindra uppkomsten av något ämne som skulle kunna ha en negativ effekt på kvaliteten på luften. Detta omfattar rengöring mattor regelbundet, reparera läckande vattenrör innan de kan orsaka mögel, och göra att det finns en rimlig ventilation när man arbetar med olika rengöringsmedel eller för uppvärmning av medel inom byggnaden. Att ta sig tid att lära sig hur man använder olika ämnen säkert kommer att gå en lång väg att hålla inomhusluften på acceptabla nivåer.

Många länder runt om i världen har fastställt standarder för att förbättra inomhusluftens kvalitet i bostäder och olika typer av offentliga byggnader. I USA har Environmental Protection Agency (EPA) hjälpte stifta lagar som förbjuder användning av byggmaterial som kan leda till utveckling av ett antal allergier och långsiktiga frågor hälsa. Luftrening system är nu standard i många byggnader och bidrar till att begränsa produktionen av mögel och överföringen av utsläpp såsom tobaksrök till möbelbeklädnad och i luft kanalsystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.