Vilka är de tecken på Termite skada?

termiter är tuffa insekter med en glupsk aptit för trä. Det kan tyvärr leda till svåra hem-och egendomsskador som hungriga critters högtiden sig igenom konstruktionsmaterial. Noggrann hem inspektion kan ge ledtrådar till huruvida termiter finns i ett hem eller byggnad. Letar du efter tecken på termit skador kan tillåta husägare att snabbt vidta åtgärder för att undanröja insekter innan allvarlig skada är gjort.

termiter har för vana att gräva virke från insidan, vilket virke som ser solid men är ihålig under ytan. En av de mest uppenbara tecknen på termit skada är urholkad trä. För att testa pekar utsatta trä med en hammare och lyssna efter ett ihåligt ljud. Virke som angripits av termiter kan till och med bryta när utnyttjas ordentligt, utsätta urholkad inre skikt.

Ibland kan termit skada kunna observeras genom byte av färg eller utseende. Termite-angripet trä kan se mörkare och ta på utseendet på en fläck. Virket kan också visas att blåsa upp eller till och med blåsor, en annan kontrollampa tecken på termit skador.

termiter bygga lera rören längs vägar för att underlätta resor för sig själva. Dessa smala rör är vanliga längs strukturella drag, t. ex. i närheten av golvlister, längs skorstenar, och även om grunden för huset. Rören är smala, kan köra stora avstånd och är vanligtvis gjorda av torkad lera. Tänk inspektera under ett hus med en ficklampa för att leta efter tecken på lera rör.

Samtidigt som söker bevis på termit skador, se till att hålla ett öga på termiter själva. Termiter kommer emellanåt att svärma, vilket ger uppenbara tecken på deras närvaro. Men det är också vanligt med vingar och avföring högar överallt där insekter har gjort sitt hem. Några bevis för att det finns termiter är nära ett gott tecken på att det kan finnas resulterande termit skador.

Om ett hus uppvisar tecken på termit skada eller insekter har blivit upptäckt, kan det vara dags att ringa en fackman. Termite bödlarna kan undersöka fastigheten, lokalisera nässelutslag eller gömställen, och ofta avgör omfattningen av termit skador, om något. Skadedjursbekämpning tjänster kan sedan vidta åtgärder för att utrota insekter och förhindra framtida angrepp genom att bete fällor runt perimetern av fastigheten.

Termite skada kan kosta en avsevärd summa pengar att reparera och kan även skada stabiliteten och säkerheten i en byggnad. Varje bevis på termit skador bör tas på allvar för att säkerställa att skadan är begränsad och lösningar antas. Termiter är omättliga ätare och sannolikt inte kommer att gå vidare medan det är god trä närvarande. Genom att vidta åtgärder snabbt kan insekter vara förvisad och skadan repareras långt innan det är för sent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.