Vilka är de olika typerna av Buskar?

Buskar används ofta för landskapsplanering tillämpningar. Vissa är små och täta, medan andra är lång och smal. Vissa är lummiga gröna, medan andra visar färgglada blommor. Till exempel har en enbär nål-liknande blad som avsmalna till en punkt. De frodas i soliga lägen och inte sköter torka väl. Syrenerna finns tillgängliga i flera hundra sorter och en färgskala som inkluderar vit, röd, rosa, blå och lila blommor. De växer upp till tio fot (ca 3 meter). Rhododendron växer bäst i halvskugga och finns med blommor i olika former och färger. De växer inte alls så lång, men vanligtvis njuta av en lång, härdiga livscykel. Trots dessa skillnader har varje klassificeras som tillhör busken familjen, även uppfattas på rätt sätt som olika typer av buskar.

Det finns främst tre typer av buskar: lövträd vintergröna, needled vintergröna och lövfällande sorter. Eftersom dessa skillnader kan också tillämpas på träd är det bra att notera hur buskar skiljer sig åt. Ett träd har en primär stam som grenar och är toppad med bladverk. En buske har flera stammar sticker ut från basen, även toppad med bladverk.

lövträd vintergröna . Varje form av blad som inte är en nål som brukar kallas lövträd och när den kombineras med beskrivningen vintergröna hänvisar till en icke-nål blad som inte ändra färg beroende på årstider och väder. Den konstant färg är inte nödvändigtvis grönt. Azalea, buxbom, kamelia, gardenia, järnek, hopbush, berg lagerblad, myrten och rhododendron är några exempel på lövträd vintergröna buskar.

needled vintergröna . Alla löv som är nål-liknande, vare sig smal eller bred och ändrar inte färg beroende på årstid och väder är klassificerad som en needled städsegröna. Om det visar också flera stammar som förgrenar ut från basen, är det en needled vintergrön buske. Tuja, enbär, mugo tall och idegran är några exempel på needled vintergröna buskar.

de lövfällande sort . Varje buske som fäller sina blad på grund av väder eller årstidsväxlingarna klassificeras som löv och ingår ofta färg förändringar inom bladverket. När det gäller träd, är de lövfällande sorterna lätt igen på deras utbud av ljusa färger som visas på hösten säsonger innan sprider sina löv innan vintern. På våren, träden knoppas och blommar och visa nya blad i sin ursprungliga färg tills cykeln upprepas i följande fall. Detta gäller även buskar. Varje buske som förlorar sin blad eller ändrar färg beroende på väder och årstid anses vara en lövfällande buske. Abbotswood, blå dimma Spirea, Hancock coralberry, kaprifol, hortensia, Kelsey Dogwood, lila, pussywillow steg-för-Sharon, ryska salvia, SNÖBÄR och sumak är några exempel på lövfällande buskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.