Vilka är de olika Tomat Sorter?

Oavsett hur namnet uttalas, kan en tomat finns i många varianter med en rad olika storlekar och färger. Tomater var gul-och orange-färgade i början av tomat odling, med den röda färgen har blivit allt vanligare genom många års avel. Det finns hundratals olika typer av tomater i färgade sorter inklusive röd, orange, gul, vit, grön, lila och svart. Några tomater, som Heirloom och körsbär, finns i många varianter, liksom.

Många anser röd tomat sorter de mest populära, bland annat Biffstek och romer tomater. När många människor tänker på smaken av en tomat, avser de den till smaken av denna sort. Pink sorter har liknande smaker som de röda, men vissa anser dem vara mindre levande. Några rosa typer omfatta Pink Girl och Brandywine.

Orange tomat sorter omfatta Persimmon och Mountain Gold. Denna typ är vanligen sötare än röda tomater och oftast smakar mer som frukt på grund av den högre sockerhalt. Gula sorter liknar den orange typ och oftast är mindre syrlig än röda tomater. Detta tomat sort omfattar Golden Boy och Garden Peach. Grön tomat sorter mognar grönt och vanligtvis har lägre sura värden än röda tomater.

Vissa sällsynta sorter är vita tomater, som normalt är de lägsta i sura innehållet i alla tomater och betraktas intetsägande av vissa människor. De inkluderar Ghost Cherry och Snövit. Lila och svart sorter tomat vanligtvis har en mer robust och rökig smak än röda tomater och inkluderar Cherokee Purple och Black Krim.

I de flesta färgade sorter finns också finns skillnader mellan populationssorter-eller hybrid tomat växter, samt avgörande eller obestämt växtmönster. Öppna populationssorter hålla egenskaper moderplantan varje år. Med pollen från en pollineras tomat och lägga det i en annan redan populationssort tomat vanligtvis skapar en hybrid tomat sort.

Determinant tomat sorter har vanligtvis kompakta buskar eller växter, och vanligen slutar växa när frukterna mognar. Deras tomater brukar mogna ungefär samma tidsperiod, vanligtvis en två veckor, och de sedan dö. Somliga kallar det obestämt druvsorter tomater. De är kända för att fortsätta växa och producerar frukt tills frosten dödar dem och frukterna blommar under hela säsongen.

När du planerar att odla tomater i en köksträdgård, många människor forskning vilken typ variation växer bäst i sin region. De anläggningen flera olika typer av tomater i samma trädgård för att se vilka typer växa och smak bättre. Det finns många sorter att välja mellan och många ställen att köpa utsäde, inklusive ett stort antal online-resurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.