Vilka är de bästa tipsen för Yucca Care?

Det finns cirka fyra dussin olika arter av yucca växter som finns tillgängliga. De är kända för sitt gröna, svärd-liknande blad och deras kluster av vita blommor. Trots att de är infödda till öken delar av Nordamerika, Sydamerika, Centralamerika och Västindien, de är mycket populära i trädgårdar och hem runt om i världen. Följaktligen kan många människor undrar vad som är yucca vård.

En av de mest populära arterna av inomhus krukväxter, elephantipes Yucca , är ryggradslösa och tropiska. Yucca vård är relativt enkelt för den här inomhus skönhet. Den växer bäst i höga ljus, men kommer att leva i svagt ljus med några ytterligare yucca vård. Till exempel bör ordentlig vattning och mer underhåll hjälp anläggningen blomstra. Faktum är att med tillräcklig yucca omsorg, kommer denna anläggning att växa till 30 fot (9,14 m).

För inomhus yucca vård, låt den översta fjärdedel eller tredjedel av marken blir torra innan de ger den vatten, om ljuset är hög. Om ljuset är lågt, låt tre fjärdedelar av jorden blir torr innan vattning. Det viktigaste är att inte låta inomhus yucca anläggningen sitta i en vattenpöl. Om du gör det kan främja röta och sedan, eventuellt till att plantan dör. Om övervattning inträffar kommer anläggningen börjar skrumpna och dö.

Även om inomhus arterna är vacker, många föredrar utomhus yucca växter. Den typ av yucca omsorg för utomhus arten inte intrikat och mest trädgårdsmästare upptäcker att betala lite uppmärksamhet åt sina anläggningar skördar stora belöningar. Till att börja med är det bäst att plantera yucca mellan månaderna april och juni i de flesta klimat. Dessutom, de växer rekord i sand och grus-precis som deras modersmål, öken miljö.

Att ta hand om en utomhus yucca växt är så enkelt, kräver de endast befruktning ett par gånger varje år-något utöver det helt enkelt är overkill. Dessutom måste det nämnas att yuccas inte gillar att kunna transplanteras eftersom det skadar deras rotsystem. De kan vattnas en gång varannan vecka och är lyckliga, liksom. Slutligen, precis som deras inomhus kusiner, som de vara i direkt solljus så är möjligt. Så, är det rekommenderat att de planteras i områden som får gott om direkt ljus.

Som med alla växtarter kan tips om de bästa yucca vård kan dras genom klasser på lokal plantskolan eller botaniska trädgårdar. Eftersom det är en öken sort skall yucca konstruerad för varmt och att tåla extrema temperaturer. Bara efter tecken på att växten behöver ytterligare vård kan hjälpa den att överleva och frodas. Lite vatten och en mycket solljus gör mest yuccas leva i årtionden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.