Vilka är de bästa tipsen för Cactus Care?

kaktusar är en fantastisk familj av växter, byggt för att leva i låg-vatten, hög temperatur klimat. De är idealiska för många bostäder situationer, eftersom de kan hantera en hel del övergrepp och överleva eller studsa tillbaka. De är också fantastiskt vacker och har en unik kvalitet för dem som gör dem skiljer sig från de flesta andra krukväxter. Även om de är härdiga, riktigt kaktus-och sjukvård kan hjälpa ditt kaktusar förbli starkt och friskt, blomma regelbundet, och överleva i många, många år.

När du köper en ny kaktus, en av de första saker du ll vill göra är att få en fin ny potten för att tjäna som sitt nya hem. De flesta kaktusar har bott i sin nuvarande kruka under ganska lång tid med den tid du köper dem, och har nog vuxit ur det livsrum. En viktig del av kaktus vård är att se din kaktus alltid har tillräckligt med utrymme att växa. Skaffa en pott som är snäppet större än den du köpt den i, för att ge utrymme att sträcka ut. Se till att få en pott med gott dränering dock eftersom kaktusar kan lätt overwatered och ruttna: det är därför det är viktigt att få en pott bara lite större än den som kaktusen köptes, eftersom en alltför stor kruka kan leda för övervattning också.

En annan viktig del av kaktus vård är att se jorden du använder är idealisk för din kaktus. Normal krukväxtjord tenderar att vara alltför rik och tenderar att hålla för mycket vatten i en kaktus att verkligen blomstra, så du vill köpa speciell kaktus jord om du kan hitta den. Om du inte hittar den, kan du närma sig av en kombination lika delar krukväxtjord med sand och lägga till några större grus bitar för att ge jorden extra dränering.

När du flyttar din kaktus, antingen i början eller senare när det växer till en större kruka, vara försiktig med hur du behandlar det. Det är under omplanteringen att kaktusar är som mest sårbara, och god kaktus vård innebär att man tar hänsyn till detta och vara varsam med dem. Bryt potten från hela kaktus, om du kan, snarare än att gräva upp den, vilket kan orsaka rot skador. Försiktigt placera den på en lite ny jord i den nya krukan och fyll i extra område med särskild kaktus krukväxtjord. Låt sedan kaktus sitta i solen, och inte vatten mer än en liten bit, för att ge det en vecka eller så att anpassa sig till sin nya miljö.

kaktusar har två riktiga årstider: en aktiv säsong och en vilande säsong. Under den aktiva säsongen kommer din kaktus vård regim vara mer tidskrävande än under viloperioden och under viloperioden du måste lämna kaktus i stort sett ensam. Till vatten din kaktus under den aktiva säsongen vatten tills potten är oftast mättad med lite torr jord kvar på toppen. Då lämnar den för några dagar eller en vecka tills jorden är helt torr, och vatten det igen vid denna tidpunkt, kontrollera då och då för att säkerställa att dräneringen är öppen och riklig. Under viloperioden, vatten din kaktus högst en gång varannan vecka, och vatten det sparsamt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.