Varför jag har bruna fläckar på min gräsmatta?

bruna fläckar kan visas på en gräsmatta för en rad skäl. Lyckligtvis är de flesta orsakerna till bruna fläckar är lätt korrigeras. En möjlig orsak till bruna fläckar är unsharpened knivarna. Detta beror på att de har en tendens att skära sönder bara topparna på gräs, blad och får dem att torka ut snabbt och resulterar i en brun utseende, särskilt i varma temperaturer. För att lösa detta problem, bör du försöka slipa kniven eller köpa en ny uppsättning.

En annan möjlig orsak till bruna fläckar är jordpackning, som inträffar när jordpartiklar på gräsmattan bli packade tätt samman. När detta händer, rötterna på din gräsmatta inte kan växa på rätt sätt. I sin tur orsakar detta toppar att växa på fel sätt. Jord som har en stor del av lera eller som gick på ofta tenderar att bli mer kompakta, vilket leder till bruna fläckar. Lufta gräsmattan kan hjälpa till med detta problem.

Ojämn delar av gräsmatta kan också utveckla bruna fläckar. Detta beror på att områden blir skalperat , som är där för mycket gräs tas bort från de toppar av höga områden. Jorden blir då uttorkad och orsakar bruna fläckar utvecklas i gräsmattan. För att åtgärda detta problem bör du öka din gräsklippare bladet när du klipper områden på högre höjd.

Buried skräp, såsom tegel, stenar och timmer, kan också leda till bruna fläckar i gräsmattan. Ibland är det smuts som omfattar dessa begravda föremål som inte djupt nog för att gräsrötterna att tränga in ordentligt. Detta gör att rötterna för att få tillräckligt mängder vatten, vilket gör att gräset torkar ut. Ta bort begravda skräp kan lösa detta problem.

I vissa fall kallas en svampliknande lager kalufs kan utvecklas mellan ditt gräs och jord. Detta kan också orsaka bruna fläckar om lagret blir för tjockt, vilket gör att gräset torkar ut. Dessutom områden med halmtak tenderar att få mindre syre och gödningsmedel. Ta bort halm kan hjälpa dig att vinna kampen mot bruna fläckar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.