Vad kan jag göra med Old kaffesump?

Du behöver inte vara en återvinning mutter att älska mångsidigheten hos gamla kaffesump. Dessa små underverk av naturen är mogna med funktionalitet och de luktar bra också. Här är några sätt du kanske vill att sätta dem att använda runt ditt hus.

Start off din day med yesterday's kaffe grounds. När den gamla kaffesumpen är gnuggade med vått hår och sköljs grundligt de ger håret glans och mjukhet. Om du är en brunett som de lyfter fram din naturliga höjdpunkter. När du har gjort ditt hår kan du ta några kaffesump och försiktigt gnugga dem i ansiktet och skölj för ett livligt exfoliering behandling.

Kampen stinkande frysen funk genom att blanda gammalt tomt med en split och rengöras vanilj bönor eller några droppar vaniljextrakt. Lägg blandningen i en öppen container och placera den nära baksidan av din frys. Du kan också hålla några praktiska nära diskhon. När du städa upp efter styckning lök eller vitlök gnugga händerna med gammal kaffesump att ta bort starka lukter. Kaffesump fungera som en slipande effekt när den tillämpas direkt på ytan och gnugga tills ren. De kan ge fläckar på vissa ytor, så var försiktig.

Rubbing kaffesump genom ditt husdjur päls efter bad, kan bidra till att slå tillbaka loppor. Ordet är de att slå tillbaka myror också. Prova att göra en cirkel av gammal kaffesump runt en myrstack. Du kan också blanda i några gamla kaffesump till din jord innan du lägger bete maskar för att hålla dem sparkar lite längre.

Trädgårdsklubben har alltid älskat gammal kaffesump för de näringsämnen som de ger trädgård och krukväxter. Du kan blanda torr gammal kaffesump med trädgårdsjord eller matjord innan du sätter in frön i marken eller i din odlare. Detta fungerar som den pick-me-up vi alla får från kaffe, speciellt om växterna trivs i sur jord som hortensior. När du ser de första små plantorna börjar skjuta sig igenom, tillsätt mer kaffe skäl till utkanten av din trädgård. Ryktet säger att de kommer att avvärja sniglar och sniglar.

Slutligen, kom ihåg att gamla kaffesump är bra för kompost högar och miljö. Men när det finns så många bra användningsområden för dem som skulle vilja kasta dem i komposthögen? Gå på och lägga till några mojo till ditt hår, hålla din frys lukta bra, behandla dina hortensior till en liten java och ge Fido en liten lättnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.