Vad finns olika typer av Gardinstänger?

Det finns flera olika typer av gardinstänger som kan användas för att hänga gardiner. Den kanske mest kända typen av gardinstänger är våren-stavar , som också kallas fjäderspänning-stavar eller helt enkelt spänning-stavar . Vår-stavar är det enklaste av alla typer av gardinstänger att installera och installationen inte kräver någon speciell typ av hårdvara. Detta beror på att dessa gardinstänger kan hålla sig upp med hjälp av en fjäder som driver ändarna av stavar utåt. Som sådan, våren-stavar montera direkt till tröskeln av fönstret eller till gjutning eller klippa runt den.

Magnetiska stavar är mer dekorativa gardinstänger, men de är ganska enkla att installera. Precis som vår-stavar, magnetiska stavar hålla sig på plats. Stället för att använda en fjäder, dessa gardinstänger använda en magnet. Dessa gardinstänger är dyrare än vår-stavar och kräver en metall fönsterkarm för att arbeta. Vissa husägare som inte har en metall fönsterkarm väljer att limma magnetiska stavar på plats i stället.

skärp-stavar är ett tredje stil gardinstänger. Skärp-stavar är tunnare än andra typer av gardinstänger och är också mycket dekorativa. Dessa gardinstänger är avsedda att placeras något över den övre delen av fönstret och gardinen ska hänga strax under botten. Av denna anledning, husägare väljer att använda dessa gardinstänger måste köpa en gardin som är längre än själva fönstret.

Ett annat alternativ är café skärp-stavar . Dessa gardinstänger liknar skärp-stavar, men större i omkrets. Dessutom är de avsedda att sticka ut från väggen något, snarare än ligger plant mot underlaget som bågen-stavar. Liksom skärp-stavar är dessa gardinstänger avsedd att användas med gardiner som börjar strax över fönstret och avsluta något under den.

Gardinstänger finns även i en mängd olika färger, även om De vanligaste färgerna för gardinstänger är mässing finish, vit, och elfenben. Dessutom kan gardinstänger göras av trä, vinyl eller metall. Den typ av material som används för att skapa gardinstänger betyder inte nödvändigtvis att dess kvalitet. Snarare spelar hantverk en stor roll i hållbarhet och attraktivitet gardinstänger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.