Vad bör jag veta om taket Repair?

Tak reparation är ett hem underhållsåtgärd att många husägare kan vara ovilliga att prova på egen hand. I sanning, gör-det-själv (DIY) takläggning reparation kan vara ekonomisk och okomplicerad. Det första steget i att avgöra om tak reparationer är ett jobb som du kan hantera på egen hand är att gå till roten av problemet.

Om ditt tak är relativt ung, stormskador eller felaktig design är en vanlig orsak av tak problem. Vindarna har inte nå orkan styrka att skada ett tak. En stark vind kan ha vindbyar som når över 50 mph. Detta är tillräckligt med styrka att lyfta delar av bältros, lossa fästen och dra självhäftande loss från den struktur.

Problem i samband med felaktig design är ofta inte ett bra val för gör-det-själv tak reparation. Om du bara fixa taket, men låt design problem på plats kommer problemet vara återkommande. Vanliga problem med design stödstrukturer som är för svaga för att bära upp vikten av taket, ett tak utan tillräcklig lutning, för få avlopp, som gör vatten till pool på taket, och för lite hänsyn tas för expansion och kontraktion i inplankning struktur. Detta kommer så småningom leda till separation av takmaterial.

Om ditt tak är äldre, kan taket reparera situationen vara en följd av normal vittring. Ett visst mått av underhåll är nödvändigt för att hålla ett tak i gott skick. Om underhållet inte lämnas kan takmaterial försämras, vilket gör att fukt och smuts i hemmet. Om du bor i ett område som tar emot täta hagelstormar eller har en hög grad av industriella luftföroreningarna kommer din takmaterial försämras snabbare. En annan orsak till snabbare än väntat försämring är exponering för salt, såsom ett läge nära havet.

Oavsett vad som orsakat de problem som ledde till behovet av tak reparation, är processen densamma. Du måste först ta bort den skadade delen av bältros. När bältros tas bort kan du se hur dyrt skadan är nedan. Taket däck eller stödjer normalt kommer att behandlas i takpappen. Om ditt tak lidit skada endast till bältros, kan du ersätta den skadade bältros över den befintliga takpappen. Om skadan är allvarlig nog att du har fukt inne i ditt hem måste du ta bort takpapp och reparera PRYDNAD strukturen.

Om du inte hittar några skadade området, men har fukt inne i ditt hem, leta efter ett område med blinkande. Blinkande är en vattentät gemensamt, som ligger runt områden i taket att ändra höjden eller om fönster eller takkupor sticka ut. Det är en vanlig svag punkt i tak. Även om den blinkande är korrekt installerad, kan vatten tränga bakom den blinkande och skriver hem.

De viktigaste punkterna att tänka på om de bedriver tak reparation är enkla. Oavsett hur illa läckan, vänta tills det dåliga vädret gör att upp innan du börjar reparera och skydda det inre av hem med hinkar eller plastfolie. Om taktäckning problemet är utöver det du känner dig bekväm hantering, försöker ta bort all överflödigt vatten från taket i väntan på hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.