Vad bör jag veta om gräsklippning?

Gräsklippning är en av de viktigaste uppgifter som utförts i gräsmattan underhåll. Det som vi kallar en gräsmatta består av höga, tunna blad turfgrass anläggningen. Att bibehålla denna del av ett hem är landskapsskötsel är viktigt. Men det är inte bara handlingen att klippa som gör en gräsmatta ser bra ut. Det finns många användbara tips, som om det används, kan förbättra utseendet och underliggande hälsa en gräsmatta.

Den vanliga typen av maskin som används vid gräsklippning är den roterande klipparen. Denna maskin använder en motor för att rotera bladen i en horisontell cirkel. Många roterande gräsklippare är konstruerade för att samla upp gräset i gräset när det är styckat, men dessa urklipp faktiskt en värdefull källa till kväve, fosfor och andra viktiga näringsämnen. En av de senaste framstegen inom roterande gräsklippare är mulching klipparen konstruktion, som lämnar gräsklippet på marken för att bryta ner och refertilize gräsmattan.

Gräsklippning är faktiskt ganska påfrestande för gräs, och på grund av detta, de flesta typer av gräs har rekommenderat klippning höjder. I varje fall är en bra tumregel att aldrig klippa bort mer än en tredjedel av gräsmattan höjd i någon klippa. Nästan alla roterande gräsklippare kan justeras för att klippa högre eller lägre för att anpassa till olika typer av gräs och slåtter tidtabeller.

Som fallet är vid användning någon typ av maskin följande grundläggande säkerhetstips kan minska risken för skada som är inneboende i gräsklippning. Det första steget är att bekanta sig med gräsklipparen s säkerhetskoncept, såsom motoravstängning spaken och låta alla anslutna. För det andra är det inte fel att kontrollera gräsmattan i förväg för eventuella stenar eller skräp som kan vara farliga om sparkade upp av en snabb klinga. Rejäla skor och långa byxor kommer också att ge skydd. Dessutom bör bensindrivna klippare bara tankas när motorn har fått svalna i minst 10 minuter.

En av de viktigaste riktlinjerna i gräsklippning, förutom säkerhetsskäl, är timing. Gräs bör inte slås under eller nära efter perioder av regn. Anledningen till detta är att gräs, blad ofta böja över under tyngden av regnvatten, vilket gör det så att många inte får skära. Dessutom kan vått gräs fastnar på blad och landningsstället på gräsklipparen, vilket gör det skära mindre effektivt. I ett värsta fall, kan hjulen på gräsklipparen utrota ens små områden av gräs och lämnar döda punkter eller hjulspår.

Om klippning måste ske i regnet, klippa i går som mindre än hälften av bredden för klipparen. Detta bidrar till att bladen snurrar snabbt och minimerar klumpar av gräs. Efter dessa tips och riktlinjer kommer att ge de bästa förutsättningarna för en gräsmatta som förblir attraktiv och hälsosam på många år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.