Vad bör jag veta om Beskärning av träd?

Beskärning av träd är en viktig del av trädgården underhåll. Regelbunden beskärning uppmuntrar till sunda, även utveckling, attraktiva arrangemang av grenar och lövverk, och starkare växter. Beskärning är särskilt kritisk för fruktträd, förutsatt att målet är produktion av frukt, men även förmåner prydnadsväxter när de utförs på regelbunden basis.

Reglerna för beskärning av träd varierar avsevärt, beroende på vilken typ av träd håller på att beskäras. Som en allmän regel bör beskärning endast utföras på vintern, när trädet är vilande. Beskärning på våren kan orsaka skada genom att störa ny tillväxt, och beskärning på hösten kan störa trädet som det blir färdigt för att spara energi till vintern. Inte mer än 25 till 30% av ett träd totala volymen bör tas bort i beskärning, eller trädet kan vara chockade.

Beskärning är inte detsamma som trimning, en teknik som används för att forma häckar, buskar, och träd. Putsning eller skydd som den också kallas kan utföras vid olika tidpunkter på året, med häcksaxar. Trimning ökar vanligtvis densitet genom att avlägsna grenar och främjar en jämn utseende. Det används också i figurklippning underhåll.

Flera verktyg är vanligtvis krävs för beskärning träd. Sekatör är utformade för snipping små grenar och skott, och de kommer i långa hanteras och korta hanteras versioner. En beskärningssåg för tjockare grenar är oftast nödvändig, särskilt för träd som inte regelbundet har skurits ned i det förflutna, och en stege är avgörande för att säkerställa att alla delar av trädet kan nås. För särskilt stora nedskärningar, kan en beskärning sealer användas för att minska förlusten av sav och fukt, även om vissa människor anser att tätningsmedel ökar risken för röta. Det kan också hjälpa till att beskära med en partner som stannar på marken för perspektivet.

I en beskärning session bör alla döda och sjuka grenar tas bort, tillsammans med grenar som korsar varandra eller väger på varandra . Tillfällig skott, särskilt runt basen på stammen, ska också tas bort, tillsammans med grenar som ser instabil. Grenar alltid bör klippas nära en korsning, aldrig "tippat över", och delar bör ta bort grenar på "krage", det upphöjda området där grenarna träffas stammen, snarare än att spola eller för långt ut. När de dåliga grenarna tas bort, kan ytterligare filialer finnas redo för borttagning av estetiska skäl.

Olika mål kan uppnås genom att beskära träd. Till exempel, med fruktträd, är tanken att öppna utrymmet i mitten av trädet, så att grenarna får massor av ljus, så att frukt kan utvecklas. I landskapsplanering, kan folk vill öva krona minskning, som håller toppen av trädet låg, särskilt kring kraftledningar, eller kronan medvetenhet, som grenar på den nedre delen av trädet successivt beskärs bort att uppmuntra toppen av trädet att växa. Crown gallring används för att hålla trädkronor kraftfulla och friska genom att främja ett flöde av luft och ljus genom mitten av trädet.

Det finns vissa säkerhets varningar för att hålla i åtanke när beskärning träd. Aldrig beskära runt en nytto linje utan samråd med verktyget. Se alltid till att beskärning verktyg är skarpa, för trädets hälsa, och hållas i skyddsfodral för din. Håll en beskärning stege på ännu, plan mark, och arbeta med ett fläckat som kan varna dig om en position ser farlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.