Vad är några tips för omplanteringen växter?

omplanteringen krukväxter är en återkommande aktivitet krävs för att bibehålla friska krukväxter. Växter behöver planterade när plantorna har vuxit ur den nuvarande potten eller när jorden är gammal. Det finns fyra tips som du behöver veta när omplanteringen växter: valet av tidpunkt för omplanteringen, typer av planteringsjord mix, olika typer av grytor och bortskaffande av den gamla jorden.

Om du ska plantera om en växt, se att det inte blommar. Jorden bör vara fuktig, inte fuktigt, och den nya krukan bör vara i närheten. Om du plantera om en flytande anläggning, kommer blomman dör på grund av stress på plantan att byta jorden. Skapa och underhålla en blomma är en betydande insatser för en anläggning och tar energi och resurser. Fuktig jord kommer att hålla ihop relativt snyggt och gör att du lätt kan skaka av sig den gamla jorden, utan att skapa en stor röra.

Gå till din lokala trädgård leverans butik och titta på de olika planteringsår mixar som finns tillgängliga. Det finns specialiserade mixar för vissa typer av växter, och andra, blandar mer allmänna inomhus plantering. Välj den typ av mix krävs av din anläggning. Om du är osäker, välj en kvalitet inomhus växt planteringsår och jord blanda.

När omplanteringen, placera ny jord i botten och sidor av den nya potten. Ta bort anläggningen från den gamla krukan genom att vicka den upp och ned och dra försiktigt i botten av anläggningen. Om anläggningen är för stor för att välta, spets potten över på sidan. Från denna position, dra försiktigt i botten på anläggningen för att få den ur potten.

Skaka rötterna för att avlägsna lös jord och placera anläggningen i den nya potten. Lägg extra planteringsår och jord blanda runt sidorna och toppen av den nya anläggningen. Vatten anläggningen genast att underlätta anpassningen. Vatten oftare för de kommande två till tre dagar. Sju dagar efter omplanteringen, lägga ett gödselmedel på marken.

Det finns tre huvudtyper av blomkrukor: keramik, lera eller plast. De flesta växter klarar sig bra i någon av dessa tre. Alltid välja en kruka med dräneringshål i botten, som gör mycket vatten att fly. Om det inte finns några hål, tillämpa ett lager av stenar till botten av krukan för att förbättra dränering.

hand om den gamla jorden i soporna. Lägga gammal, trött marken till en annan anläggning eller trädgård förbättrar inte kvaliteten på marken för andra växter. Jorden kan också innehålla skadliga insekter, svampar, mögel, parasiter och andra varelser som kan sprida sjukdomar och skador hela din trädgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.