Vad är några tips för bort lim?

Om du har lim rester på ytan av något, vare sig från en tidigare ansökan eller genom en olycka, ta bort det är inte omöjligt. Det finns faktiskt flera olika sätt att avlägsna lim, men metoden är beroende på ytan i fråga. Följande är några förslag för att avlägsna lim från olika ytor.

För borttagning av lim akterseglade av klistermärken, prislappar och andra tillverkare eller lagra program, försök enkel tvättsprit. Fukta en bomullstuss eller en mjuk trasa med alkohol och håll den över det aktuella området. När återstoden är ordentligt fuktat, försiktigt skrapa lim rester av och upprepa processen tills limmet är helt och hållet. Glas, plast och keramiska ytor får inte skadas genom att gnugga alkohol, men testa ett litet område om ytan är målad eller av tyg.

Ta bort lim från bilder, baseball-kort eller andra produkter papper kan vara svårare. Den allmänna tanken är att lösa upp limfogen utan att fibrerna i föremålet. Papper kan generellt frysas utan skador, så försök att placera föremålet i fråga i din frys. Du kanske kan stelna limmet till en punkt hårdare så att den kan skrapas av med en Exacto kniv eller rakblad. Steam kan också vara effektivt på att avlägsna lim från papper.

För att ta bort torkat lim från tyg eller matta, försök hålla en is kub i en plast baggie över platsen. Ert mål, liknande det ovan tekniken, är att göra lim spröda nog att skrapas bort. Plastpåsen ska se till att ytterligare fukt inte återaktivera den självhäftande egenskaper lim.

Ta bort lim från träytor kan ibland göras med varm ättika. Fukta en trasa med varmt ättika, och efter någon kompression, försök gnugga bort limmet. Var försiktig när skrapa lim från trä om du är orolig med skadar ytfinish.

Det bästa sättet att ta bort lim från tapeter stöd är att ånga det. Du kan hyra en bärbar ångbåt, och om du arbetar i ett välventilerat rum, försök kombinerar användningen av ånga och kommersiella tapeter borttagningsmedel lim. För äldre hus med äldre tapeter, kommer detta att vara ett återkommande och arbetsintensiv process, men med uthållighet ska det fungera. Du behöver också en lägenhet spackel med ett stort huvud för att skrapa lim som du ånga den.

Den vetenskapliga processen bakom att ta bort lim är helt enkelt förstörelsen av limfogen genom att ändra dess fukt-och temperatur, utan att förstöra objekt som limmet är bunden av. Kommersiella självhäftande removers bör användas med försiktighet på ytor som kan skadas om du inte planerar att täcka ytan med något annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.