Vad är några bra växter för fåglar?

För att locka fåglar, kombinera ett antal träd, buskar och blommor som ger häckningsplatser och vintern tak över huvudet, liksom året runt mat och platser för fåglar att gömma sig från rovdjur. Anläggningar för fåglar omfatta dem som ger frukt, bär, frön, ollon, nötter eller nektar att fåglar behöver. Vissa vintergröna-som tallar, granar, granar, enar och andra-ger sav, knoppar och frön. Andra vintergröna växter producerar bär och frö fyllt av kottar som lockar till sig fåglar.

Nectar-producerande anläggningar locka kolibrier och Orioles. Växter för fåglar även ekar, hickories, buckeyes, kastanjer, butternuts, valnötter, och hassel eftersom de ger nötter och ekollon som är attraktiv för vissa fåglar. Andra bra växter för fåglar ingår bär producerar buskar och marken täcker.

Växter som tappar sina löv på vintern brukar ge den bästa maten källan potential och erbjuder även skyddande häckningsplatser i blad-bärande månader. Att locka till sig fåglar som äter frukt eller bär, ger körsbär, kaprifol, björnbär, fläder eller liknande växter. Dessa sommar-fruktkroppar växter för fåglar kommer att locka brun Thrashers, fåglar katt, rödhake, trastar, hackspettar, kardinaler och andra fåglar.

Till hösten omfatta buskar och vinrankor som dogwoods, rönn och winterberries ge näring för både flyttfåglar som passerar genom och icke-flyttfåglar som behöver energi för vintern. Vinterföda källor som ska ingå i din gård omfattar glänsande svart aronia, SNÖBÄR, amerikansk highbush tranbär, och chinaberry. Andra växter för fåglar som producerar frukt som överlever vintern inkluderar Sibirien och röda prakt crabapple, känslor, sumacs, östra och europeiska wahoo, och vildvin.

fröätande fåglar föredrar att du låter din trädgård går till utsäde, i motsats till att ta bort döda eller vissna växter. Genom att använda växter för fåglar som är inhemska på din region, du kan vara mer säkra på sin överlevnad, och fåglar kommer att bli mer förtrogna med dem också. Det är också viktigt att ge en vattentäkt, oavsett om det är en damm, vatten trädgård eller fågel bad. För skydd, omfattar högt gräs, ihåliga träd, buskar och hus fågel.

Eftersom vissa fåglar-inklusive träd sväljer, smygar hus, brun Thrashers och Orioles-äter insekter, överväga att skapa en naturlig skogsmark atmosfär i en del av din trädgård. Nedfallna löv, en borste hög, eller döda träd kan ge insekt dieter för fåglar som foder marken efter mat. Dessa områden kommer också att ge boplatser för fåglar som hackspettar, nötväckor och Grönspättorna. Vissa fåglar, som träd svalor och smygar hus, kommer också att kontrollera insekter för dig.

Kom

i åtanke att vissa fåglar som gränsen växter. Bra växter för fåglar som kolibrier, Phoebes, titmice och gyllingar omfatta frodiga växter som bär, frön och insekter placeras längs med gränserna för en bangård eller uppfart. Fåglar och fjärilar också lockas av färgglada blommor och frukter.

Det är klokt att skapa en multi-säsong plan till att omfatta bra anläggningar för fåglar i din trädgård. Skydda fåglar du lockar genom att försiktigt använda herbicider och pesticider. Läs etiketterna noga och tillämpas endast när det behövs. Också skydda fåglarna du lockar från inhemska katter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.