Vad är några användningsområden för apelsinskal?

Under de tidigaste dagar orange odlingarna, apelsinskal mer uppskattad än den ofta bittra frukten de skyddade. Den eteriska oljor utvinns ur apelsinskal ofta används i läkemedel för matsmältningsbesvär och andra sjukdomar ökar. Kockar under medeltiden var mer benägna att använda torkade apelsinskal som smaksättning än att tjäna den frukt eller juice. Det var inte förrän apelsiner infördes i Spanien och Italien för att resten av den orange fått något erkännande. Än idag finns det kanske mer användning för apelsinskal och oljor de innehåller än det finns för resten av frukten.

En användning för apelsinskal är som en torkad krydda. Apelsinskal kan skrapas över en specialiserad kök rivjärn kallas en zester. Det zester bara tar bort den tunna övre lagret av apelsinskal, inte ljusare märg. Att riva åtgärden skapas en hög med apelsinskal, som brukar torka över natten innan de förvaras i lufttät ört flaskor. Apelsinskal används ofta för att förstärka andra smaker i desserter, gravies, såser, och även några kötträtter. Torkade apelsinskal kan även strös som garnering.

En annan användning av apelsinskal är som en kanderad dessert eller uttal. Apelsinskal kan kokas i socker vatten tills de blir nästan genomskinlig. När får torka, eller placeras i ett livsmedel dehydrator kan kanderade apelsinskal ätas som mellanmål eller i kombination med andra torkade frukter som en ovanlig sallad. Olika recept på kanderad apelsinskal finns, men i allmänhet de omfattar hela skal och märg, med flera kokande seminarier och en torkning skede.

Utanför köket finns det en överraskande antal användningsområden för apelsinskal . En ovanlig användning för torkat apelsinskal är lika tändande för bränder. Den orange oljor enligt peeling faktiskt brandfarligt, men de brinner långsammare och stadigt än vanligt tända material som tidningar. Apelsinskal har också den fördelen att skapa en trevlig lukt som de bränner. Det kan vara lämpligt att hålla ett värmetåligt hink nära eldstaden som en uppsamlingsplats för kasseras apelsinskal.

En annan användning av apelsinskal är luften frisk. Kombinera torkade apelsinskal, kanelstänger, citronskal, och kronbladen blomma i en sjudande gryta med vatten. När ångan lämnar potpurri, bör luften blivit mycket mer väldoftande. Orange olja från apelsinskal, används ofta i kommersiella luftrenare och polermedel möbler. Torkade apelsinskal kan också lagras i en cheesecloth påse och förvaras i skåp för att minska unken lukt.

eteriska oljor finns i orange skal används även som insektsmedel. För att inte uppmuntra myrorna från att komma in ditt hem, föreslår experter som använder en blandad mos av apelsinskal och vatten direkt på myrstackar och gynnade vägar. Gnugga apelsinskal direkt på huden är också sägs vara ett effektivt myggmedel. Insekter i allmänhet finna lukten av apelsinolja stötande, som kan vara ett naturligt sätt att skydda frukten från blivande rovdjur.

Små insekter är inte de enda levande varelser som påverkas av lukten av apelsinskal . Vissa experter menar att en blandning av torkade apelsinskal och tepåsar kommer att avskräcka grannskapet katter från att använda en husägare gård som en skräp låda. Djur som katter och hundar är territoriella, med doft signaler orientera sig. Den överväldigande lukten av apelsinolja och kaffe åsidosätter sina vanliga signaler kattlådan.

Det finns massor av användningsområden för de ingredienser som finns i apelsinskal. En lovande användning är kombinationen av koldioxid och apelsinskal för att skapa en form av plast. Annan forskning med citrus växter och deras fantastiska kemiska struktur pågår fortfarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.