Vad är korrekt Sprinkler underhåll?

Hem sprinkler underhåll är en relativt enkel process, eftersom det finns mycket få saker som en husägare måste göra för att säkerställa att de fungerar. Med några enkla vinterrustning och kontroller våren ett sprinklersystem kan vara ett enkelt sätt att få hem bevattning.

Att vara vaksam med vinterrustning i systemet är en av de viktigaste delarna av sprinkler underhåll. Det vatten som går till systemet måste vara avstängd vid huvudventilen. Den automatiska bevattning kontroller bör dra av eller att det regnar inställningen. Var och en av ventilerna på sprinklerna själva bör vara på att släppa trycket i röret och töm ut vattnet. Allt vatten måste dräneras ut för att undvika frysning i rören, som kan orsaka allvarliga skador i systemet.

När den är förbi frost punkt på säsongen kan sprinklerna startas upp för våren . Systemet måste sköljas genom att vara säker på att alla skadedjur som har gjort vinter hem i ledningarna är borta. Munstycken bör tas bort för att ge en öppen spolning hål. Kör vatten i en minut eller två för att se alla olägenheter avlägsnas från rören.

Efter att rören har spolats igenom en gång, byta ut munstyckena och starta systemet upp. Om några munstycken inte är igång, kan de bytas ut eller rengöras. Om det finns kalcium uppbyggd på munstycket, kan det rengöras med en standardprodukt kalcium remover. Om några ventiler verkar vara läcker, även dessa måste ersättas eller repareras med lämpliga rörsystem lim.

Regulatorn måste kontrolleras enligt den sista delen av våren sprinkler underhåll. Batterierna bör bytas ut även om de inte verkar vara död. Om det är ett laddningsbart system, eller har inget batteri system, helt enkelt följa de kontroller som skall se till att de fungerar korrekt.

Förutom dessa två stora delar av sprinkler underhåll, finns det några saker som kan kräva uppmärksamhet. Ibland ett huvud verkar vara spraya i fel riktning. Vanligtvis är detta bara en fråga om att vrida på huvudet. Om det inte hjälper situationen, kan ibland överväxt vara att skuld eller ett hinder som en sten eller jord insättning. Om området är sanerat och sprinkler huvud fortfarande inte fungerar ordentligt kan det behöva bytas ut.

Ibland kan det vara problem i ledningarna själva eller vatten källa. Läckage i rören kan fastställas med polyvinylklorid (PVC) rörsystem och lim. Om huvuden och munstycken tycks genomgående vara skadad, får högt vattentryck vara att skylla. Om så är fallet, speciella ventiler att minska vattentrycket kan installeras.

Sprinkler underhåll är en ganska okomplicerad process som handlar om utbyte och reparation vid behov. Alla sprinklersystem ägare som är obekväma hanteringen av dessa korrigeringar kan hyra en professionell för att ta hand om dem. Många sprinkler företag erbjuder ett årligt underhåll rutin för en avgift som gör händelser som våren starta ett smidigt händelse för ägarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.