Vad är högtrycksnatriumlampor?

hög densitet urladdningslampor är de som har kompakta båge rör som innehåller gaser och salter metall. De fungerar vid höga tryck och temperaturer. Högtrycksnatriumlampor hör till denna kategori. Deras båge rör innehåller natrium och metall saltet som ingår är typiskt kvicksilver. Gasen som finns är vanligen xenon, som används för att starta lampan.

högtrycksnatriumlampor, som uppfanns 1931, används natrium i ett exciterat tillstånd för att producera ljus. De fungerar genom att använda gasen och natrium blandning som kapellmästare. Elektrisk ström förångas då ledaren och orsakar ljus.

En utmaning vid tillverkningen av dessa lampor är att hitta ett material att natrium inte korrodera. Aluminiumoxid är den moderna lösningen på detta problem. Detta material, som används för att krossa röret, verkar ofta vara mjölkvita, men är ungefär 95% transparent.

högtrycksnatriumlampor anses normalt lång livslängd, låga underhållskostnader och relativt billig belysning alternativ. De vänder sig i allmänhet omkring 50% av förbrukad el i synligt ljus. De är inte lika effektiva som Lågtrycksnatriumlampor, som ofta betraktas som en av de mest effektiva lampor finns.

Låg högtrycksnatriumlampor har två nackdelar, dock. Först kräver de betydligt större lökar. För det andra, de är nästan helt oförmögen att göra färg.

för det mänskliga ögat tenderar ljus som produceras av högtrycksnatriumlampor ska visas gulvita. På en ljus spektrum, är ljuset faktiskt orange till rött. I jämförelse med några andra alternativ, högtrycksnatriumlampor har också dålig färgåtergivning, vilket begränsar möjligheten att visa sann färg för det mänskliga ögat.

Det hindrar inte att dessa lampor, vilket kan ta tiotusentals timmar, från att vara populär. De används över hela världen för olika ändamål. I trädgårdsodling, är högtrycksnatriumlampor som generellt används i de senare stadierna av växter liv. De kan också i industriella miljöer, såsom lager och fabriker, och används ofta för utomhusbelysning.

I Australien, dessa brukar vara det mest använda lamporna för större vägbelysning. Det har konstaterats att det gula ljuset som de producerar absorberas av grönska i stället för uttryck, vilket resulterar i låga ljusstyrkan på omgivande områden. Större belysning effekter har uppnåtts genom att förkorta stänger och placera lamporna närmare varandra.

Högtrycksnatriumlampor är inte konstruerade för direkt på /av åtgärder. Om de är avstängda eller ett strömavbrott inträffar kräver de oftast en nedkylning period på 3 till 15 minuter innan de kan tillverka ljus igen. Det gör dem mindre populära för inomhusbruk bostäder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.