Vad är ett under grus filter eller Ugf?

under grus filter eller Ugf är en biologisk akvarium filter. Den består av plattor som sitter under gruset, vilka fastställts med feeder rör som stiger upp till strax under ytan. Airstones eller powerheads stoppas in i mataren rören för att hämta vatten från undersidan av plattorna. Detta drar vatten ner genom gruset sängen, ergo hela substratet fungerar som ett medium för att hysa positiva kolonier som är ansvariga för de biologiska filter. Resultatet är att hela volymen av tankens vatten ständigt cirkulerar genom grus eller substratet som skall renas genom biologiska filterbed.

En annan fördel med Ugf är ytan agitation. Proteiner kan samla på ytan bildar en tunn hinna som effektivt blockerar utbyte av luft molekyler med vatten. När detta händer blir syrefria och fisk kan kvävas. Medan man rör om vattenytan håller ett membran bildas och gör kontinuerligt utbyte av luft molekyler. Vattnet som utarbetats genom den under gruset filterrör feeder utvisas är nära ytan, tillhandahåller dessa tjänster.

Ugf feeder Rören kan förses med enkel airstones som ger en långsam lätt ström, eller powerheads som ger en stark ström. Varje alternativ har fördelar beroende på behov. Inte alla fiskar som en stark ström. I själva verket kan vara utmattande och skadligt för vissa typer av fisk. Annan fisk kräver löpande vara friska.

Som regel fisk som effektiviserar form eller torped-formad som neon tetror åtnjuter som regel en liten nuvarande, relativt sett och göra bra med powerheads, medan de länder som "platt" eller skivformiga , som gurami avgas enkelt i nuvarande. Detta beror på platt kropp av en skiva-formad fångster dagens mycket mer än en torped-formad fisk. För tankar som är värdar skivformiga fisk, airstones är förmodligen ett bättre val.

Avel tankar där små yngel hålls är ett annat exempel på när airstones skulle vara lämpligare. Airstones kan också vara ett bra val för en planterade tank som har finare grus eller jord. Powerheads kan dra i vattnet för snabbt genom substratet gör det svårt för rötterna av växter att ta upp näring och fin jord kan också täppa till under grus filter gör i ineffektiva.

Om du har en fisk som bara tank, dock, eller några växter, och din fisk såsom löpande, powerheads är ett bra val. En powerhead är en motor med ett magnetiskt drivna snurrande hjulet. Motorn är inkapslad i vattentäta bostäder och botten av powerhead är konformade infoga i enlighet med grus filterrör feeder. Den powerhead sitter på toppen av feeder röret precis under vattenytan, och pumpar vatten upp genom röret i snabb takt, driver ut vattnet i en bäck. Med en powerhead i varje ände av en tank utfodring ner till under grus filter, kan stora strömmar skapas som ger den stimulans som behövs för många fiskar.

En annan fördel med att använda powerheads är att dra är kraftfull nog att dra in skräp i gruset tills den kan sugas upp. Detta håller tanken ser ren mellan dammsugning. Powerheads är också i princip helt tyst, medan en del luftpumpar är ganska bullriga.

Korrekt underhåll av Ugf är nödvändigt att bibehålla en hälsosam akvarium. Om tunga skräp tillåts samla under plattorna och strömmen skulle gå ut, kan skräp orsaka en dödlig ammoniak spik. För att undvika eventuella problem, när dammsugning helt enkelt trycka sugrör ner i gruset tills den träffar plattorna. Håll den platt mot plattorna tills vattnet stiger upp genom röret blir tydlig. Om grus upprättas röret, reglera sug genom att klämma slangen eller delvis placera fingret över slutet som utvisa i avloppet hinken. Flytta röret till en ny plats och fortsätta denna process i hela botten av tanken, eller gör halv botten vid varje rengöring. Detta kommer att säkerställa skräp inte bygga upp.

Förutom Ugf, kommer en tank som kan ha mekanisk och kemisk filtrering. Dessa tillhandahålls av kapseln filter, hänga på tank filter och kol eller hartser specialitet.

Enligt grus filter spela en värdefull roll i den övergripande filtrering av nästan alla akvarium. Med rätt underhåll ett under grus filter håller din tank snygg, vattnet syresätts och grus sängen full av positiva kolonier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.