Vad är en gräsklippare Blade FORMERARE?

En gräsmatta FORMERARE klippare blad är ett tillbehör som används för att hålla en gräsklippare fungerar korrekt. Gräsklippare blad, som alla metall blad, behöver regelbunden slipning fortsätta att arbeta med maximal effektivitet. De bästa resultaten kommer med hjälp av en kvalitet bänkslipmaskin eller yrkesmässiga bladet kvarn som en gräsklippare blad bryne.

Borttagandet av gräsklipparen bladet är den svåraste delen av skärpning processen. För att starta, ta bort tändkabeln för att förhindra att gräsklipparen från att starta av misstag, och sedan spruta bladet bult och mutter med penetrerande olja. Använd ett blad för innehavaren att hålla bladet stilla när du tar bort muttern, och skrapa bort överflödigt gräs och smuts runt mitten hålet i bladet innan du använder gräsmattan bryne klipparen blad.

att ändra vinkeln på bladet är det viktigaste medan skärpa. Instruktionsboken för gräsklipparen bladet bryne fram det exakta vinkeln där bladet borde vara, men det är typiskt 40 grader. En trubbig vinkel kommer att minska kvaliteten på snittet, och en skarpare vinkel kommer slö och skada bladet tidigare. Om möjligt använd ett slipat kant bryne. Det kommer att ge bästa klippa. En vässare med en slipskiva kommer att lämna en ihålig mala och rekommenderas inte för användning som en gräsklippare blad bryne.

Bladet borde flyttas fram och tillbaka över kvarnen i rätt vinkel för klipparen. Om bladet tvingas in i kvarnen kommer det att värma upp och förlora en del av sin hårdhet. Ett blad behöver inte ha alla sina nicks bort av bryne. Några hack acceptabla, men om det är mycket skadat, kan den behöva bytas ut.

Ett blad balanseringsdon kan upptäcka huruvida kanterna av bladet har jämnt slipas. En väggmonterad balanseringsdon kan vara att föredra, men ett billigare alternativ är en konformad bladet balanseringsdon. Detta steg är viktigt eftersom en böjd eller ojämn mark blad kan skada klipparen. En måttligt böjd klinga kanske kan rättas till genom att mala mer metall bort den tunga slutet av bladet. Om det är allvarligt böjt är det bättre att byta ut bladet eftersom den kan brytas av medan den används och orsaka skada.

När bladet är balanserad några ojämna kanter kan tas bort med en metall-fil. Byt ut bladet på klippaggregatet och fäst med mutter och bult. Tänk på att bladet nu kommer att bli betydligt skarpare än den var om det tas bort och bör hanteras med försiktighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.